Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Waterdicht en ademend, beschermt de nek!

Sailing Zeilen - Zwaardboot - Windsurf - Zuidwester Ozean 900 vw. zwart TRIBORD - Materiaal boten, zeilen
  • Sailing Zeilen - Zwaardboot - Windsurf - Zuidwester Ozean 900 vw. zwart TRIBORD - Materiaal boten, zeilen
  • Sailing Zeilen - Zwaardboot - Windsurf - Zuidwester Ozean 900 vw. zwart TRIBORD - Materiaal boten, zeilen
  • Sailing Zeilen - Zwaardboot - Windsurf - Zuidwester Ozean 900 vw. zwart TRIBORD - Materiaal boten, zeilen
  • Sailing Zeilen - Zwaardboot - Windsurf - Zuidwester Ozean 900 vw. zwart TRIBORD - Materiaal boten, zeilen
  • Sailing Zeilen - Zwaardboot - Windsurf - Zuidwester Ozean 900 vw. zwart TRIBORD - Materiaal boten, zeilen
Sailing

Zuidwester Ozean 900 voor volwassenen zwart TRIBORD

TRIBORD
Ontworpen voor: wie intensief aan hoogzeezeilen doet en zich duurzaam wil beschermen tegen regen, wind en opspattend water. Deze hoed is uiterst waterdicht, winddicht, waterafstotend en ademend. Met een zuidwester sijpelt er absoluut geen water binnen via de nek en de klep optimaliseert het gezichtsveld en de bescherming.
Decathlon
eerst 1999 - %

nu

1999**
Recupel : # /

* Van Tot

* van tot !
* Prijs vanaf !
1999 %
1999*
Recupel : # /

* * Van Tot

* van tot !
* Prijs vanaf !
Bekijk de stock van een winkel
Mijn wensen toevoegen
Product al geselecteerd
Ref : 8223141
FOTO'S VAN ONZE KLANTEN
VOORDELEN
Waterdichtheid Regentest van >24 u doorstaan (450 l/u/m²). Waterd. >20000mm. Waterdichte naden.
Ademend vermogen Zeer goed ademend, zorgt ervoor dat het transpiratie wordt afgevoerd. RET=12.
Gebruiksgemak Verstelbare hoofdomtrek. Koordje dat ervoor zorgt dat de hoed niet wegwaait.
Afparelend vermogen Speciaal behandeld waardoor het water van de stof glijdt.
Bestand tegen zout water Gaat de hydrolyse tegen die standaardcoatings aantast.
Winddicht Winddicht en ademend membraan dat afkoeling door de wind voorkomt.
JOUW MENING
TECHNISCHE INFORMATIE
Wat is de waterdichtheid van een stof? Dat is de weerstand die een stof biedt tegen binnendringend water. Waterdichtheid wordt gemeten aan de hand van een officiële test. De gemiddelde neerslag van een regenbui varieert van 1.000 mm tot 2.000 mm, dus wordt een stof vanaf 2.000 mm als waterdicht beschouwd. Onze artikelen weerstaan een druk tussen 2000 en 10000 mm en hebben dus een uitstekende waterdichtheid die geschikt is voor alle weersomstandigheden, zelfs de meest extreme.
Wat wordt verstaan onder een waterdichtheidstest of de zogeheten douchetest? Een douchetest bootst de verschillende weersomstandigheden na. Al onze artikelen worden 100% waterdicht verklaard na een regentest van meer dan 4 uur bij 100 l/u/m² tot 450 l/u/m² naargelang het gebruik van het artikel. Om een idee te hebben: het wereldrecord neerslag bedraagt 174 l/u/m² in een tijdspanne van 4,5 uur in de VS, en bleef ongeëvenaard sinds 1942 (National oceanic and atmospheric administration, USDC) en als het in Parijs regent, valt er ongeveer 2 l/u/m² (www.Paris.fr)
Wat wordt verstaan onder waterdichte naden of stroken? Dat zijn naden die geen water binnenlaten dankzij de waterdichte en thermogelaste stroken. De achter de naden geplaatste stroken zijn onmisbaar voor de waterdichtheid van de kleding, ze houden binnendringend water tegen door capillariteit (water wordt geabsorbeerd door draden en/of stikgaten).
Wat wordt verstaan onder een waterabsorberend, waterdicht en ademend membraan? Het membraan voert het transpiratievocht stapsgewijs af. Eerst zuigt de stof zich volledig vol met waterdamp, daarna voert ze de damp naar buiten af dankzij het drukverschil tussen de binnen- en buitenkant van de jas. Het grote voordeel van een waterabsorberend membraan is dat het geen poriën heeft. Je hoeft het dus niet overvloedig te spoelen om bijvoorbeeld zoutkristallen af te wassen. Hierdoor blijft het ademend vermogen behouden in de tijd.
Wat is het fenomeen hydrolyse? Het verschijnsel hydrolyse is de aantasting van elk standaard membraan of coating door contact met het zout in zeewater of buiswater. Alle Tribord-membranen en -coatings beschikken over een technologie die hydrolyse tegengaat, waardoor ze hun eigenschappen permanent kunnen behouden. Ze delamineren niet en blijven voortdurend waterdicht en ademend.
Wat is waterafstotend? Een eigenschap die de stof krijgt na een waterafstotende, hydrofobe behandeling. Dit proces voorkomt dat het water zich aan het stofoppervlak hecht en beperkt zo de waterabsorptie. Het water glijdt van de stof af en daarom spreken we van een waterafstotende stof. Dankzij de waterafstotende eigenschap maakt het water de buitenkant van de stof niet nat, waardoor de jas licht blijft en sneller droogt.
Wat wordt verstaan onder het ademend vermogen van een kledingstuk en de RET-index die het meet? Het ademend vermogen van een stof is de capaciteit om het transpiratievocht van het lichaam af te voeren naar buiten. Dit vermogen wordt gemeten aan de hand van de RET (Resistance Evaporative Transfert). De RET geeft de weerstand weer: hoe lager het cijfer is, hoe meer een stof ademt. RET tussen 6 en 12: heel ademend, RET tussen 12 en 20: ademend, RET boven de 20: niet ademend. Onze kledingstukken zijn heel ademend met een RET tussen 7,2 en 12.
Wat is het belang van een winddicht kledingstuk? Het is erg belangrijk om tijdens en na de inspanning beschermd te zijn tegen de wind, want die koelt het lichaam enorm af. Volgens het 'windchill'-model dat de gevoelstemperatuur onder invloed van wind en koude meet: bedraagt bij een temperatuur van 5°C in combinatie met een wind van 30 km/u de gevoelstemperatuur 0°C. Bij een temperatuur van 0°C, gecombineerd met wind van 30 km/u, zal de gevoelstemperatuur -6°C bedragen. Het materiaal van onze kleding voorkomt dit afkoeleffect door de wind.
ONZE BELOFTES
Samenstelling
Hoofdstof
100.00% Polyamide
Hoofdvoering
100.00% Polyester
Onderhoudstips Wassen op 30°C. Door in de droger te doen, op een programma voor synthetische stoffen, herstel je het waterafstotend vermogen van de stof.
Wasinstructies
Machinewas - 30° max - normaal
Niet bleken
Mag niet in de droogtrommel
Niet strijken
Niet droogreinigen
Voorraadinfo Bewaren op een droge plaats.
INFORMATIE / CONCEPT / TECHNOLOGIE
Garantie 2 jaar