Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Zonbescherming tijdens het snorkelen

Enkele tips om je te beschermen tegen de zon tijdens het snorkelen.

Snorkelen is zwemmen aan het wateroppervlak, met het gezicht in het water om de onderwaterwereld te ontdekken met behulp van een duikbril, een snorkel en zwemvliezen.
Tijdens het snorkelen ben je vrij sterk blootgesteld aan uv-straling, en de invloed daarvan kan nog worden versterkt door een aantal verschijnselen:
Het loepeffect
Een eerste gevaar is afkomstig van het loepeffect dat wordt veroorzaakt door het dun waterlaagje dat op je rug blijft liggen terwijl je snorkelt en de kracht van de uv-stralen aanzienlijk versterkt.
Denk erom dat de uv-stralen van de zon actief zijn tot een diepte van 25 cm, en dat snorkelaars dus het grootste deel van de tijd zijn blootgesteld aan die straling, vooral op de rug, schouders en de achterkant van de dijen.
Water koelt het lichaam af
Een ander gevaar is afkomstig van het feit dat water het lichaam afkoelt en we de warmte van de uv-stralen dus minder gewaarworden.
We zijn dus minder op onze hoede voor de zon en vergeten onszelf te beschermen, en dat kan regelrecht leiden tot een zonneslag ...
Tips van Decathlon
Het is dus erg belangrijk om schouders en rug te beschermen; de meest doeltreffende bescherming is een uv-werende top, een top in neopreen of een shorty in neopreen (neopreen heeft niet alleen goede thermische eigenschappen, maar houdt ook uv-stralen tegen).
Een waterbestendige zonnecrème kan een goede aanvulling zijn, maar dan mag je niet vergeten jezelf regelmatig opnieuw in te smeren want in het water spoelt de crème sneller af.
Veel plezier bij het snorkelen!