Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Welke kleding moet ik dragen?

Wandelen met sneeuwrackets is een activiteit waarbij je het al snel te warm kunt krijgen. Het heeft dus geen zin om al te warme kleding aan te trekken. Maar het is wel interessant om je in laagjes te kleden, zodat je een laagje kunt uittrekken wanneer je het door de inspanning te warm krijgt, of opnieuw één aan wanneer het koud krijgt.

Zo kun je kiezen voor het "laagjessysteem"


- eerste laag: ondergoed


- tweede laag: fleece


- derde laag: jas


Op het lichaam draag je technisch ondergoed, bijvoorbeeld in wol. Daarover een warme trui of vest in dikke fleece, met een rits (gemakkelijker om aan en uit te trekken). Tot slot een waterdichte, ademende en indien mogelijk verluchte laag als bescherming laag. Maar zonder extra voering: wanneer je het te warm hebt, zal je meer transpireren en het koud krijgen wanneer je stopt.


Tot slot mag je niet vergeten dat je 8% warmte verliest aan de uiteinden van het lichaam. Draag handschoenen en een muts.


Twee laatste tips: 


Draag warme en waterdichte schoenen (met isolerende zool): bij het aantrekken van de bindingen moet je erop letten dat je de bloedsomloop niet afsnijdt, vooral niet bij koud weer. 


Gaiters die hoger moeten zijn naarmate de sneeuw dieper is, om te vermijden dat je voeten en benen doornat worden.