Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Voedsel en voeding

Bij fitness zul je, net als bij de meeste sporten, calorieën verbranden en energie verbruiken. Een gezonde en evenwichtige voeding is dus heel belangrijk en zal je helpen om je fitter en gezonder te voelen. Wat je doelstelling ook is (afvallen, een strakker lichaam, meer spieren), een goede voeding is van essentieel belang. Lees hier onze voedingstips:

Hydratatie Bovenaan de pagina

Water is een vitale behoefte bij elke sportprestatie. Om het lichaam goed te hydrateren, moet je kiezen voor een drank die is aangepast aan de inspanning. Vergeet nooit te drinken voor, tijdens en na de inspanning.


Hoe moet je goed hydrateren?
- Bij inspanningen van minder dan een uur, heb je alleen water nodig.
- Ga je langer dan een uur sporten, dan heb je een sportdrank nodig om de "man met de hamer" niet tegen te komen en je spieren goed te ondersteunen.

Wanneer je gaat werken en daarnaast ook aan sport wil doen, kan het soms moeilijk zijn om alles goed te organiseren. Heel wat sporters profiteren van hun middagpauze om te sporten, of ze gaan trainen na het werk, en slaan dan maar een maaltijd over. Is dat aan te raden? Neen.


Wat moet je dan wel doen?
- Wanneer je gaat sporten tussen 12 uur en 14 uur, neem je 1 of 2 voedingssupplementen voor de training en eet je een lichte maaltijd na de training.
- Wanneer je 's avonds gaat sporten, drink je rond vier uur een proteïnerijke drank en eet je een lichte maaltijd na het sporten.

Mix voor bodytraining Bovenaan de pagina

Om resultaten te boeken, moet er een evenwicht zijn tussen training en voeding, en krachttraining wordt vaak gecombineerd met de inname van proteïnen. Proteïnen dragen immers bij tot de opbouw van de spieren, in aanvulling op een evenwichtig voeding en krachttraining helpen ze om de spieren te ontwikkelen.


Welke proteïnen kiezen?
Het innemen van 1 shaker met CW Protein van APTONIA voor en na de training verhoogt de dagelijkse portie proteïnen. CW Protein van Aptonia bevat 84% caseïnaat en 16% wei-eiwitten. Die combinatie zorgt voor uitstekende resultaten op het gebied van opbouw en bescherming van de spieren. De snelle opname van de aminozuren uit de proteïnen van melkwei stimuleren de spieropbouw en wanneer de effecten minder merkbaar worden, voorkomen de proteïnen uit de caseïne dat de spier afbreekt.