Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Veiligheidstips voor snorkelaars

Enkele veiligheidstips zodat je optimaal kunt genieten van het snorkelen:

Watertemperatuur
Kou is de vijand van de snorkelaar, het is dus belangrijk een juiste uitrusting te kiezen (in het water koelt het menselijk lichaam 25 keer sneller af dan aan land ...). Een wetsuit, shorty of top zijn dus ideaal om geen last te hebben van de kou.


Het drijfvermogen
Bovendien vergroot neopreen je drijfvermogen, het is dus een extra veiligheidselement. Het gebruik van schuimstof of opblaasbare snorkelboeien is eveneens aan te raden om je drijfvermogen te vergroten.


Je conditie
Zorg ervoor dat je genoeg hebt gedronken en gegeten, je moet vooral trage suikers opnemen. Dat kan krampen voorkomen en je voorkomt er ook mee dat je plots een gevoel van slapte krijgt. Bovendien moet je, net als bij elke andere sportactiviteit, stretchen na je duiksessie om spierpijn de volgende dag te vermijden.


Veilig duiken
Vertel je omgeving in welke richting je gaat en ga nooit alleen duiken. Als je vaak snorkelt, kun je een kleine signalisatieboei (type boei voor harpoenvissers) gebruiken om je aanwezigheid aan te geven, zodat je niet wordt overvaren door een boot of ook zodat men je gemakkelijk kan terugvinden in geval van problemen. Een boei is ook ideaal omdat je hieraan een net met een fles water of enkele graanrepen kunt hangen.


Het milieu
Respecteer het milieu. Voeder de vissen niet, raak niets aan, en kijk goed uit waar je je zwemvliezen neerzet! Het behoud van de sites en hun bewoners is ook jouw verantwoordelijkheid.