Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

ONZE FITNESSTIPS

Welk toestel? Voor welke resultaten? Bovenaan de pagina

Wat wil ik bereiken door aan fitness te doen?

Wanneer je wil beginnen met lichaamsbeweging moet je eerst en vooral je doelstelling bepalen: welk deel van mijn lichaam wil ik trainen en waarom?

Hoe vaak wil ik trainen?

Om je materiaal goed te kiezen, is het belangrijk dat je weet hoe vaak je wil trainen. De functies zijn immers niet dezelfde op alle toestellen.

Tips

Om veilig en in alle gemoedsrust aan fitness te doen, moet je rekening houden met een aantal criteria.

CARDIOTRAINING Bovenaan de pagina

Waarom aan cardiotraining doen?

Wat is cardiotraining? Wat zijn de specifieke kenmerken?

Hoe kies ik de juiste loopband?

Wanneer je een loopband wil aanschaffen, moet je allereerst weten op welke manier je aan lichaamsbeweging wil doen: wil je rustig wandelen? Actief wandelen? Joggen? Hardlopen? Een combinatie van het bovenstaande?

Hoe kies ik de juiste crosstrainer?

Elke crosstrainer is ontwikkeld om een optimaal gebruikscomfort te garanderen, afhankelijk van een bepaald gebruik. Dat laatste is dus het eerste criterium om een keuze te maken: wil je zachtjesaan je spieren versterken of intensief aan cardiotraining doen?

hoe-kies-ik-een-hometrainer

Hoe kies ik de juiste hometrainer? Wanneer je een hometrainer wil aanschaffen, moet je weten wat je reden is om met dit toestel aan lichaamsbeweging te doen: opnieuw beginnen sporten? Conditie op peil houden? Revalidatie? Voorbereiding op een sportwedstrijd?

Hoe kies ik de juiste roeitrainer?

Wanneer je een roeitrainer wil aanschaffen, moet je eerst uitmaken waarom je dit toestel wil gebruiken: thuis de ervaringen beleven van de roeisport? Weer aan beweging doen? Intensief trainen als voorbereiding voor een bepaalde sport?

Hoe kies ik de juiste stepbank/stepper?

Hoe kies ik de juiste stepbank/stepper? Stepbankjes en steppers zijn leuk en geven snel resultaat, ontdek hier de verschillende kenmerken. Je kunt er je spieren mee versterken op muziek!

Hoe kies ik het juiste springtouw?

Een springtouw is een accessoire dat niet veel kost en heel vaak wordt gebruikt voor cardiotraining. Ontdek de voordelen.

KRACHTTRAINING Bovenaan de pagina

Waarom aan krachttraining doen?

Wat is krachttraining? Wat zijn de specifieke kenmerken?

Hoe kies ik het juiste buikspiertoestel?

Wanneer je een buikspiertoestel wil aanschaffen, moet je jezelf twee vragen stellen: wil ik statisch of dynamisch trainen? En wat is mijn niveau?

Hoe kies ik de juiste fitnessbank ?

Wanneer je een fitnessbank wil aanschaffen, moet je eerst nadenken over je trainingsdoelstelling (toename van spiermassa, spierversterking, ...) maar ook over het type toestel waarmee je die doelstelling wil bereiken.

Hoe kies ik de juiste halters en schijven?

Het is belangrijk dat je de juiste gewichten en gietijzeren schijven kiest voordat je start met krachttraining. Ontdek hier de belangrijkste kenmerken.

Voedsel en voeding

Om goed te sporten is een aangepaste voeding nodig. Doe je in de namiddag aan sport? Of 's avonds? Ben je een man? Een vrouw? Je vindt een product dat is aangepast aan jouw behoeften ...

Proteïnen voor de sporter

Proteïnen zijn noodzakelijk voor een goede werking van ons lichaam. Ze zijn essentieel voor de spieropbouw, en spieren zijn het hoofdelement van elke lichamelijke activiteit ...