Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Tips

Om veilig en in alle gemoedsrust aan fitness te doen, moet je rekening houden met een aantal criteria. Je zult efficiënter en veiliger trainen (minder risico op blessures).

Hydratatie Bovenaan de pagina

Ook al heb je geen dorst, toch is het belangrijk voldoende te drinken voor, tijdens en na het sporten.


Vochttekort leidt tot krampen, een gevoel van zware benen en vooral een gevoel van slapte.


Tijdens het sporten verliest je lichaam vocht doordat je transpireert.
Een lichaam dat onvoldoende vocht krijgt, is een lichaam dat in gevaar is en het risico op de hierboven genoemde ongemakken vergroot.

Opwarming Bovenaan de pagina

Sla nooit de fasen van opwarming en stretchen over als je aan fitness doet. Met opwarmingsoefeningen bereidt je je lichaam voor op de komende inspanning en vermijd je pijn, steken in de zij en spierstijfheid.


Door te stretchen na je sportsessie help je je lichaam recupereren van de zware inspanning.


Voor meer comfort raden wij je aan te stretchen op een matje

Trainingsfrequentie Bovenaan de pagina

Het is niet aan te raden om heel veel oefeningen in één sessie te willen doen, op die manier maak je weinig vorderingen en moet je lichaam telkens weer wennen bij elke nieuwe sessie. Het is veel beter om verschillende keren per week korter te trainen.


Als je budget het toelaat, kun je naar een fitnesscentrum gaan en je daar laten begeleiden door een coach. Als je geen tijd of geld hebt om verschillende keren per week naar de fitness te gaan, zijn er dvd's (bijvoorbeeld voor zumba) of is er videocoaching.