Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

ONZE FIETSTIPS

EEN FIETS KIEZEN Bovenaan de pagina

Welk soort fiets moet ik kiezen?

Hybridefiets, mountainbike, racefiets, BMX? Hoe en waar wil je je fiets gebruiken? Decathlon helpt je het juiste type fiets te kiezen.

Hoe kies ik de juiste hybridefiets / stadsfiets?

Of je nu wil fietsen op asfalt, op kleine weggetjes of zelfs in de stad, Decathlon helpt je bij het kiezen van een type fietskader, een bandenmaat, een type remmen, ...

Hoe kies ik de juiste mountainbike?

Recreatief, voor afdalingen of voor wedstrijden? Voor elk gebruik is er een verschillende mountainbike. Ontdek hier hoe je de juiste keuze maakt.

Hoe kies ik de juiste racefiets?

De racefiets is, zoals de naam het al aangeeft, ontworpen om uiterst doeltreffend te zijn en gemaakt voor wegwielrennen. Toch zijn er heel wat verschillen tussen de racefietsen onderling. Leer de juiste keuze maken.

Hoe kies ik de juiste BMX?

Een BMX? Wat is de beste keuze?

Hoe kies ik de juiste kinderfiets?

Voor je kind is alleen het meest betrouwbare en stevigste goed genoeg, zodat het in alle veiligheid kan leren fietsen. Kies een fiets volgens de lichaamslengte en leeftijd van je kind.

ACCESSOIRES KIEZEN Bovenaan de pagina

Hoe kies ik de juiste fietshelm?

Een goede fietshelm is essentieel om goed beschermd te zijn. Ontdek de do's en don'ts met DECATHLON en fiets veilig!

Hoe kies ik de juiste banden voor mijn fiets of mountainbike?

DECATHLON geeft je advies bij het kiezen van het type banden volgens je fiets. Heb ik een smalle of brede band nodig? En welke maat? Hoe moet ik een fietsband afhalen en weer opleggen?

Hoe kies ik de juiste schijfremmen?

Er bestaan verschillende soorten schijfremmen. Wanneer heb je die nodig? Passen ze op alle fietsen? Klik hier als je er meer over wil weten.

Met binnenband of tubeless? Wat is de beste keuze?

Wat is een tubeless band? Wat is de beste keuze? Lees de tips van Decathlon.

JE UITRUSTING KIEZEN Bovenaan de pagina

Hoe kies ik de juiste fietsuitrusting?

Het is erg belangrijk om de juiste fietsuitrusting te kiezen. Je fietskleding moet comfortabel zitten en warm en ademend zijn. Bij het kiezen moet je rekening houden met verschillende criteria.