Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Gemakkelijk op te vouwen in één beweging.

Step Town 7 EF blauw V2

Ontworpen voor: occasionele en niet te verre verplaatsingen in de stad (2 tot 5 km). Lichaamslengte: van 1,45 m tot 1,95 m. Max. gewicht: 100 kg. Maak het je makkelijk in de stad! Met een step ben je overal sneller: gemiddeld ben je met een step 3 keer sneller dan te voet! En de wielen van 200 mm zijn hierbij een grote hulp.

Kleuren : BLAUW / ZWART

Helaas, dit artikel is niet meer in voorraad

Ref : 8352903
JOUW MENING
TECHNISCHE INFORMATIE
Gelden er bijzondere veiligheidsinstructies om de Town 7-step te gebruiken? Je draagt best altijd bescherming (een helm, kniebeschermers, elleboogbeschermers) als je met een step rijdt.
De meeste ernstige ongevallen gebeuren in de eerste maand van gebruik: neem dus de tijd om eerst even de kneepjes van het steppen onder de knie te krijgen, zodat je je snelheid leert beheersen en probleemloos kunt remmen in noodsituaties en in alle weersomstandigheden (vooral dan op een natte ondergrond).
Hoe de step open- en opklappen? Zonder handen en in 1 seconde! Wil je weten hoe? Ga voor je step staan, met de treeplank goed recht voor je en duw op het pedaal: ziezo, je Town 9 is sneller opgevouwen dan de tijd die je nodig had om deze instructies te lezen.
Wat is het rolvermogen van deze step van Oxelo? We hebben deze step voor volwassenen uitgerust met grote wielen van 200 mm van erg veerkrachtig PU-rubber voor een uitstekende rijkwaliteit. Met grotere wielen kom je gemakkelijker op gang en moet je je dus minder inspannen.
De ABEC 5-lagers verhogen het rolvermogen van de wielen. Zo zet je vlotter af en ben je minder snel vermoeid.
Hoe je step onderhouden? Wielen en lagers zijn onderdelen die slijten. Vergeet dus niet ze te controleren en te vervangen indien nodig.
Je kunt je step repareren en langer laten meegaan dankzij een heel assortiment met reserveonderdelen, te bestellen bij het atelier van je Decathlon-winkel.
Op het Youtube-kanaal van Oxelo vind je allerhande nuttige tips en tutorials.
Is de Oxelo Town 7 XL geschikt voor lange afstanden in de stad (meer dan 5 km)? Ergonomische grepen, overgenomen van de Town 7 EF, en een rubberen gripvlak op de treeplank zorgen voor het nodige comfort en dempen de trillingen van de weg.
De volwassenenstep Town 7 is trouwens voorzien van een bel, zodat je kunt laten horen dat je eraan komt. En doordat het stuur iets naar voren staat, kun je makkelijker je traject beheersen.
Remmen en spatbord: handig in de stad. Deze step heeft een rem aan het stuur en een tweede rem op het achterwiel.
Het lange en omsluitende achterspatbord dient dus ook om met je voet te remmen.
Wat weegt de Town 7? 5,1 kg en gemakkelijk mee te rollen dankzij het trolleysysteem. Zo kun je je opgeklapte step als een reiskoffer achter je aan rollen.
Hoeveel gewicht kan de step Town 7 maximaal dragen? 100 kg.
Welke veiligheidsregels gelden er als je de step Town 7 gebruikt? We raden je aan om voor en na elke rit de staat van je step te controleren, om te checken op abnormale speling, scheurtjes of scherpe randen.
Wat doe je bij speling van je stuur? Door het reliëf van de baan en de opeenvolging van schokken en andere trillingen is het perfect mogelijk dat sommige delen loskomen.
Je kunt ze terug laten aanschroeven in onze Decathlon-ateliers, of alles zelf weer vastzetten met de meegeleverde inbussleutels (die passen op alle onderdelen van de step).
Hoe worden onze artikelen getest? Al onze steps worden getest in het lab. Die tests zorgen ervoor dat de steps voldoen aan de Europese normen. Daarnaast voeren we ook enkele slijtagetests uit (een machine vouwt de step bijvoorbeeld 10.000 keer om het vouwsysteem te controleren).
Die tests worden aangevuld met tests in gebruik, sommige met metingen, andere op basis van de indrukken van testers die onze artikelen zwaar op de proef stellen. Het resultaat: een getest en beproefd artikel.
INFORMATIE / CONCEPT / TECHNOLOGIE
Producttest Deze step voldoet aan de eisen van de Europese norm voor sportsteps EN14619.
Garantie 2 jaar, behalve op slijtageonderdelen (wielen, lagers, grip, handgrepen, remmen).