Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Het onderhoud van je golfclub

Het is belangrijk om je golfclub goed te onderhouden. Een slecht onderhouden golfclub is minder efficiënt en kan soms beschadigd raken of zelfs breken. Je moet dus met een aantal punten rekening houden om de prestaties van je golfclubs op peil te houden.

Water en golfclubs gaan niet goed samen ... Bovenaan de pagina

Wanneer je in de regen golf kunt spelen, betekent dit dat je niet langer afhankelijk bent van het weer en je favoriete sport op elk ogenblik kunt beoefenen.
Maar opgelet, wanneer je verregend thuiskomt, moet je ook je materiaal goed afdrogen, want water kan de verschillende delen van je club beschadigen (roest aan clubhoofd en shaft, grip die onaangenaam ruikt, ...).
En omdat het niet veel helpt wanneer je eerst je clubs afdroogt en ze vervolgens opbergt in een vochtige ruimte, moet je er altijd om denken dat je ze op een droge plaats opbergt!
Tip: Na een partij golf in de regen laat je je clubs drogen in de nabijheid van een zachte warmtebron, met de grip op de grond, of veeg je de shafts af met een droge handdoek! Zo vermijd je dat water blijft staan in de hosel en daar roest wordt gevormd waardoor de shaft zou kunnen breken.

Delicate golfclubs beschermen Bovenaan de pagina

De reden dat er woodcovers en puttercovers bestaan, is dat die clubs een heel gevoelig clubhoofd hebben, vooral wanneer ze een insert bevatten.
Door het clubhoofd te beschermen met een hoes, voorkom je schade en voorkom je ook dat de insert minder doeltreffend wordt.
Voor grafiet shafts gebruik je een tas met volledige vakken (scheiding tot aan de bodem van de tas). Op die manier voorkom je dat je clubs tegen elkaar stoten telkens wanneer je een club in je tas steekt en voorkom je dat de shafts kwetsbaar worden.
Opgelet: Als je tubes gebruikt om je clubs in te bewaren in de tas, let er dan op dat je tubes kiest die geschikt zijn voor shafts in grafiet (tubes met bescherming).

Schone clubs om optimaal te presteren Bovenaan de pagina

Een vieze golfclub of golfbal is minder doeltreffend (controle van de afstand, gevoel). Wij raden je aan om je clubs schoon te maken aan het eind van een parcours of tijdens het spel: ga na of de groeven schoon zijn. Veeg ze na elke slag af met een handdoek of gewoon aan het gras. Op die manier verzeker je jezelf van een maximale controle van de afstand en een optimaal gevoel.


Vergeet bij vochtig weer niet om het slagvlak van je putter af te drogen.
1. Verwijder gras of alles wat het contact putter/bal kan verstoren
2.  Voorkom dat water blijft staan om de insert optimaal te bewaren.


Schrob de grips schoon met een sopje en een borsteltje (voorbeeld: tandenborstel, nagelborsteltje ...). Zo heb je optimale grip op je club en geef je de grips een tweede jeugd. Na een gebruik bij slecht weer moet je de grips afdrogen om ze langer goed te houden en onaangename geuren te vermijden.