Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Het onderhoud van je golfballen en golfhandschoenen

Het is belangrijk om je golfballen en golfhandschoenen goed te onderhouden. Deze gids geeft je een aantal tips.

De ballen Bovenaan de pagina

Over het algemeen worden golfballen op dezelfde manier bewaard als golfclubs.
Berg je golfballen op op een droge plaats, beschermd tegen warmte, om hun levensduur te verlengen.
Tijdens het spel, of aan het einde van een partij, moet je altijd je golfballen schoonmaken : een schone bal zorgt voor een betere balvlucht en meer precisie. Reinig je bal zo vaak mogelijk en indien mogelijk zelfs voor elke slag (zowel bij het slaan als het putten). Meteen wanneer je thuiskomt, moet je controleren of de golfballen schoon zijn, want achteraf is vuil moeilijker te verwijderen en het vuil kan de golfballen beschadigen.

Handschoenen Bovenaan de pagina

Onaangename geurtjes beperken...
Wij raden je aan om je handschoenen op te bergen op een droge plaats, bij voorkeur plat of in hun etui, op die manier voorkom je dat je handschoenen, die meestal opgerold tot een bolletje in je tas zitten, vies beginnen te ruiken. Het zorgt er ook voor dat de materialen soepel blijven.


Wil je je handschoenen wassen?
Synthetische handschoenen kun je eventueel wassen met koud water zonder zeep, daarna leg je ze goed open op een plat vlak om te laten drogen.


Handschoenen uit
Wanneer je bal op de green is, moet je niet aarzelen om te putten met blote handen. Zo heb je meer gevoel op de club bij het contact met de bal, wat heel belangrijk is bij putten, en voel je je meer op je gemak.