Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Zonnebescherming, warm, bewegingsvrijheid.

Surf Surf, Bodyboard, Bikini en Boardshort - Neopreen top 900 LM H blauw TRIBORD - Surfkleding en Wetsuits
Surf

Neopreen surftop 900 met lange mouwen voor heren blauw TRIBORD

TRIBORD
Ontworpen voor: surfen en bodyboarden in warm water (> 22°C). Voor intensief surfen. Duur van de sessie tot 3 u (thermisch) Uv-werende neopreen top die zelfs in het water tegen de zon beschermt en irritatie door contact met het board vermindert. Neopreen houdt je warm, zelfs als er wind staat.
Decathlon
eerst 3999 - %

nu

3999**
Recupel : # /

* Van Tot

* van tot !
* Prijs vanaf !
3999 %
3999*
Recupel : # /

* * Van Tot

* van tot !
* Prijs vanaf !
Bekijk de stock van een winkel
Mijn wensen toevoegen
Product al geselecteerd
Ref : 8356777
FOTO'S VAN ONZE KLANTEN
VOORDELEN
Irritatiewerend Aansluitend model en geen naden onder de armen. Sessies van 3 uur.
Thermische isolatie Neopreen 2 mm. Lange mouwen. Warm, zelfs als er wind staat.
Stabiliteit Aantrekkoordje en lusje onderaan om goed te blijven zitten.
Zonnebescherming Stof met SPF 50+. Beschermt zelfs nat tegen uv. Houdt min. 95% uv-stralen tegen.
Bewegingsvrijheid Ultrasoepel neopreen. Rekbare naden. Ergonomische snit voor vlotter peddelen.
Veelzijdig Om zo te dragen of onder een surfpak voor extra warmte.
JOUW MENING
TECHNISCHE INFORMATIE
Hoe kies ik een uv-werend shirt? (Deel 1) Al onze uv-werende T-shirts hebben SPF50+, dit is de hoogste beschermfactor.
Welk shirt je kiest, zal dus alleen afhangen van de mouwlengte die je wilt, en ook van de mate van belasting tijdens het sporten. Omdat de belasting het grootst is bij het surfen, hebben we beslist om ons volledige assortiment in de eerste plaats af te stemmen op het surfen.
Voor surfers hangt de keuze af van de duur van je surfsessies: 1 uur, 2 uur of 3 uur.
Hoe kies ik een uv-werend shirt? (Deel 2: volgens de duur van je sessies) 1 uur: Je surft af en toe. Keuze tussen een wijd model (makkelijk aan te trekken, comfortabel wanneer het droog is) of een aansluitend model (comfortabeler als het nat is). Een lusje om aan de short vast te maken is handig.
2 uur: Je surft regelmatig. Zit comfortabel wanneer het nat is door de naadloze panden onder de armen, aantrekkoordje om goed te blijven zitten.
3 uur: Je surft intensief. Thermisch zodat je langer in het water kunt blijven.
Thermische eigenschappen en wind De minimumwatertemperatuur voor dit uv-werend T-shirt bedraagt 22°C wanneer het zo wordt gedragen. Max. duur van de sessies: 3 uur.
Deze top bestaat volledig uit neopreen zodat hij je ook als er wind staat warm houdt.
De top kan ook onder een surfpak worden gedragen.
Neopreen: hoe werkt het? Door een waterlaagje rond het lichaam vast te houden, heeft het pak een dubbel effect:
1- Het vastgehouden water wordt geleidelijk warmer
2- De warmte-uitwisseling neemt af
Op die manier vormen de wetsuit en de waterlaag samen een isolerende laag.
Materialen De top neopreen 900 van Tribord is voor 100% gemaakt uit neopreen, om beter te isoleren tegen de kou. Het neopreen is bekleed met synthetische stof zodat het beter bestand is tegen slijtage. Dikte van het neopreen: 2 mm. Neopreen bestaat uit elastomeerschuim met gesloten cellen (polychloropreen) en bevat stikstofbellen die als eigenschap hebben dat ze isoleren. We testen en garanderen het thermisch vermogen van onze neopreen materialen.
Irritatiewerend Deze neopreen top beschermt tegen wrijving en irritatie door contact met een surfboard of bodyboard. Je kunt de rashguard ook onder je wetsuit dragen, om in het bijzonder je hals en oksels te beschermen tegen irritatie. Wij hebben dit shirt ontworpen met naadloze panden onder de armen om irritaties veroorzaakt door de herhaalde peddelbewegingen te beperken. Onze tests hebben uitgewezen dat irritaties wel degelijk aanzienlijk minder voorkwamen bij sessies van 3 uur.
Comfort Deze top is voorzien van een aantrekkoordje ter hoogte van de heupen. Zo kun je de top aanspannen en blijft hij beter zitten. Hij is ook zodanig gemaakt dat je het touwtje van je short er door kunt halen, zodat de top niet omhoog kruipt in het water.
De juiste maat kiezen Een neopreen top moet goed aansluiten om doeltreffend te isoleren tegen de kou. Het is normaal dat het lijkt te knellen bij het passen. Dat ongemak verdwijnt snel zodra de top nat is.
Beschermt zelfs nat tegen uv. De stof van dit uv-werend artikel van Tribord houdt minstens 98% van de uv B- en 95% van de uv A-stralen tegen (SPF 50+). Conform de norm EN-13758-2, de garantie voor een doeltreffende bescherming tegen de zon. Ideaal om te dragen in en aan het water, voor allerlei watersporten.
Wat betekent de vermelding SPF 50+? SPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Sun Protection Factor). Deze bepaalt het beschermingsniveau van de stof en meer in het bijzonder de tegengehouden uv-straling. Om aan de normen te voldoen, moet die minstens 95% van de UV-straling tegenhouden. SPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de uv A- en 98% van de uv B-stralen tegenhoudt.
Geschikt voor allerlei watersporten. Onze tops worden ontworpen voor de meest veeleisende surfers. Door onze ontwerpkeuzes zijn ze ook geschikt voor andere watersporten zoals kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, waterwandelen (longe-côte) of suppen (stand-up paddling).
Bescherming tegen de zon Hoewel deze top beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met verschijnselen als weerkaatsing (op water, op zand...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je deze top draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen moet nemen: zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnecrème, voldoende drinken enz.
Gids voor zonbescherming http://www.tribord.tm.fr/conseils/comment-se-proteger-du-soleil-le-guide-de-la-protection-solaire
ONZE BELOFTES
Onderhoudstips Handwas.
Wasinstructies
Handwas
Voorraadinfo Opbergen op een droge en verluchte plaats. Vermijd warmtebronnen. Hang je top nooit in de volle zon te drogen, dan zal hij langer meegaan. Niet wassen in de machine.
Gebruikslimiet Om zo of onder een surfpak te dragen. Winddicht
INFORMATIE / CONCEPT / TECHNOLOGIE
Alle stoffen met zonbescherming zijn getest door onze ingenieurs in het lab. Ze beantwoorden aan de geldende norm: EN 13758-2. Wij testen steeds alle gebruikte materialen voordat de productie wordt opgestart. Onze labs beschikken over eigen meetapparatuur om de tests van externe labs aan te vullen. De artikelen worden zowel nat als droog getest in het lab en ook tijdens het gebruik door sporters.
Producttest Ontwikkeld en getest door onze ontwerpteams in Hendaye (Frankrijk). De stoffen gebruikt voor dit product worden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.
Garantie 2 jaar