Decathlon | TEAM DECATHLON
magazine team decathlon

TEAM DECATHLON
Alle sporten in één magazine

In het internationale ontwikkelingscentrum, gevestigd in het Frans-Baskische kuststadje Hendaye, slaan productmanagers, ingenieurs en designers dag na dag de handen in elkaar om bijvoorbeeld het zwemmen opnieuw uit te vinden of om het zeilen nog aangenamer te maken.

5 goede redenen
om voor aquagym te kiezen

Je hoeft geen krak in etymologie te zijn om te weten wat aquagym is: turnen in het water, daar komt het eigenlijk op neer. Het is een complete, lichte en gemakkelijke sport waarmee je doeltreffend aan je lichaam, je hart en je stemming werkt. Een strakke lijn en een ontspannen geest, lijkt je dat wel wat?

Dan zijn hier nog 5 goede redenen om te starten met aquagym.

1. VOOR DE GEZONDHEID


Aquagym maakt je spieren sterker, stimuleert je hartritme, versterkt je lichaam en bevordert de bloedsomloop. Bovendien worden je gewrichten niet belast, zo blijven ze lekker soepel.

2. VOOR JE MENTALE WEERBAARHEID


aangenaam gevoel van lichtheid, waardoor je die paar kilootjes te veel snel vergeet. Het komt je stemming enkel maar ten goede! Bovendien staat deze discipline ook bekend voor zijn kalmerende effect.Nog een andere troef van aquagym: als je het in groep doet,

kan het een gezellige en welgekomen pauze zijn. Alles verloopt immers in een leuke, ontspannen sfeer!

3. EEN BETAALBARE SPORT


Om te aquagymmen heb je geen hoog- technologische uitrusting nodig. Een comfortabel badpak, dat een goede bewegingsvrijheid biedt en bestand is tegen chloor, volstaat ruimschoots. Schaf ook een paar aangepaste schoentjes aan, zodat je niet uitglijdt tijdens de oefeningen.

4. VAN 7 TOT 77 JAAR


Aquagym is toegankelijk voor iedereen, wat je vorm, gewicht of leeftijd ook is,...

Zwangere vrouwen inbegrepen! Je moet niet kunnen zwemmen, want veel oefeningen doe je aan de rand van het zwembad, op een plek waar je kunt staan.

5. VOOR DE LIJN


In het water weegt je lichaam maar een zesde van zijn eigenlijke gewicht. Zo wordt een veelheid aan oefeningen mogelijk om al je spieren doeltreffend te trainen. Afvallen, de borst en de billen verstevigen, de rug- en buikspieren ontwikkelen, de armen en schouders trainen,... Aquagym doet het allemaal!

Wist je dat?

Tijdens 30 minuten aquagym verbrand je ongeveer 600 calorieën, dat is het equivalent van anderhalf uur gewone gym!

Zwem in de beste
omstandigheden

occasionelE ZWEMMER

ONDERSTEUNING
slip

GEMAK
boxer

REGELMATIGE ZWEMMER

GEMAK
boxer

INTENSIEVE ZWEMMER

hydrodynamieK
jammerOntdek ons gamma >

OCCASIONELE ZWEMSTER


ONDERSTEUNING
RUG IN "y"

MORFOLOGISCH AANPASSINGSVERMOGEN
RUG IN "x"

GEMAK
RUG IN "o"

GEMAKKELIJK AAN TE DOEN
RUG IN "u"REGELMATIGE ZWEMSTER


VRIJHEID VAN BEWEGING
RUG IN "o"


INTENSIEVE ZWEMSTER


hydrodynamieK
RUG IN "o"

Ontdek ons gamma >

Toch liever
naar de zon?

Zoek je deze winter zonniger oorden op met de kinderen? Een uitstekend idee! En als je niet houdt van waterskiën, surfen of parapenten, geen nood, wij hebben iets anders voor je. Een leuke, toegankelijke activiteit om even van onder je parasol te komen en je te laten vervoeren door het prachtige onderwater- leven: snorkelen.

Om comfortabel te snorkelen kies je best een goede snorkelset :


1. DE SNORKEL
Koop een snorkel die comfortabel zit. Kies voor:

  • - Een mondstuk in silicone : Een zacht mondstuk is veel comfortabeler. Ideaal wanneer je tot twee uur per dag snorkelt.
  • - Een deflector : een soort klepje bovenaan de snorkel om te voorkomen dat je af en toe een scheut zeewater binnenkrijgt.
  • - Een waterloosventiel : voert het water dat in de snorkel loopt vlot af.

2. DE VINNEN
Als snorkelaar gebruik je best soepele en comfortabele vinnen. Je herkent ze aan de volgende eigenschappen:

  • - Ze zijn licht gekromd
  • - Ze hebben een soepel blad
  • - De voetpocket is heel comfortabel

3. EEN DUIKBRIL
Wil je je ogen de kost geven onder water, kies dan een duikbril met breed gezichtsveld.

easybreath MASKER

Voel je je toch niet helemaal op je gemak met een snorkel? Of wil je je kind laten kennismaken met snorkelen? Vanaf 10 jaar is er het Easybreath®-masker, ideaal voor beginners.

Ontdek nu >

Kan een fleece
waterafstotend zijn

In de winter kan de koude snel een spelbreker worden aan boord. Vandaar dat je best over een goed fleecejack beschikt. Klassieke fleecetruien en regen zijn echter niet de beste vrienden. Ze zuigen zich vol water en zitten al snel ongemakkelijk. In dat geval is een waterafstotend fleecejack een uitstekende keuze.

Tijdens het zeilen beweeg je vaak intensief. De waterafstotende fleecejacks van Tribord blijven licht en comfortabel, zelfs in fijne regen of opspattend water. Zo blijf je ongeremd bewegen. En dankzij het tweelagensysteem ben je ook nog eens beschermd tegen de wind. Ideaal om warm en droog te blijven!

Ontek ons gamma >