Decathlon | TEAM DECATHLON
magazine team decathlon

TEAM DECATHLON
Alle sporten in één magazine

Lekker warm
op de fiets

PAS JE OUTFIT AAN


Het is sneller donker, het kwik daalt gevoelig, de vochtigheid is goed voelbaar,...

Pas je outfit aan deze nieuwe omstandigheden aan om het risico op blessures te vermijden en zeker niet ziek te worden. Zo leg je een goede basis voor 2017.

Je outfit moet aangepast zijn aan je activiteit. Doe je aan mountainbiken, draag dan geen kleding die te los zit en daardoor kan blijven haken achter takken en kies voor handschoenen die de schokken van je stuur dempen.

Trek niet je volledige kleerkast aan om je te beschermen tegen de koude: je investeert beter in kleding die is aangepast aan elk temperatuursniveau.

Controleer in de winter ook altijd de weersvoorspellingen voor je aan een rit begint. Neem altijd een aangepaste outfit mee als het erop lijkt dat het weer kan keren.

Op sommige stukken van je route zal het ook frisser zijn en heeft de winter vaak vrij spel. Tenslotte varieert de temperatuur ook naargelang het moment van de dag.
Of je nu ‘s ochtends vroeg of laat in de namiddag vertrekt, voorzie altijd een warm kledingstuk dat je snel kunt aan- en uittrekken.

Denk eraan dat als de gevoelstemperatuur minder dan 20°C bedraagt, je de spieren en gewrichten warm moet houden en best een lange broek aantrekt.

De kledinglaag die rechtstreeks contact maakt met de huid, is bijzonder belangrijk.
Met ademende kleding (zowel de eerste als de tweede laag) vermijd je dat klamme en koude gevoel van natte stof dat het zweet niet afvoert. Let op: ademend wil niet zeggen wind- doorlatend. Het is immers de bedoeling dat je een outfit draagt die het afkoelende

effect van de wind tegengaat, zodat je lichaam warm blijft. Je lichaamsuiteinden geven het koudegevoel door aan je hele lichaam, je kan ze dus best beschermen. Zorg ervoor dat je over een paar sets handschoenen beschikt, zodat je gewapend bent voor elke temperatuur.

De andere lichaamsuiteinden die je moet beschermen: je voeten en je hoofd! Trek overschoenen aan en zet een muts op onder je helm. Kies een outfit waarmee je de koude probleemloos kunt trotseren... zo heb je geen enkel excuus meer om je fiets in de winter aan de kant te laten staan.

Lekker warm
tijdens het lopen

10 TIPS OM DE KOUDE
TE SNEL AF TE ZIJN


Het grote voordeel van hardlopen is dat je lichaam ervan opwarmt. Of je nu beginner bent of gevorderde, je zal de lage temperaturen probleemloos verdragen. Toch geven we je graag nog 10 tips mee om de koude te trotseren.

1. BInnen opwarmen

Met een goede opwarming verhoog je geleidelijk de temperatuur van je lichaam en maak je je gewrichten soepeler.

2. Trek meerdere lagen aan

 • • Laag 1 = ademend
  (kleding voor warm weer)
 • • Laag 2 = Isolerend
  (kleding voor fris/koud weer)
 • • Laag 3 = beschermend
  (kleding voor regen en wind)

3. Ga voor donkere kleuren

Een donkere runningoutfit absorbeert de zonnestralen, let er wel op dat hij ook reflecterende delen heeft.

4. Bedek je lichaams- uiteinden

Het hoofd, de nek, de handen en de voeten. Wanneer het koud is, kun je via die «koude punten» tot wel 70% warmte verliezen.

5. Draag aangepaste schoenen

Trailschoenen of hardloopschoenen voor asfalt met noppenzool en waterdicht binnenmembraan, zijn ideaal om comfortabel en veilig te lopen zonder af te koelen.

6. Drink voldoende

Wanneer je koude lucht inademt, droog je sneller uit. Neem water mee en drink met kleine slokjes tijdens en na het lopen.

7. Produceer warmte

Gedroogd fruit, graanrepen of energiegels zijn de perfecte voedingsmiddelen

om de koude te bestrijden en energie aan te voeren..

8. Adem in door de neus, adem uit door de mond

Wanneer het erg koud is en er een felle wind staat, adem je beter in door de neus om de koude lucht op te warmen voor die terecht komt in de luchtpijp en de longen. Uitademen kan wel door de mond. Te vermijden bij een langdurige inspanning.

9. Vertrek met tegenwind

De wind verhoogt het koudegevoel. We raden aan om te starten tegen de wind in en terug te keren met de wind in de rug.

10. stretch !

Voorkom dat je te snel afkoelt door stretchoefeningen en spierverstevigende oefeningen te doen na het lopen. Zo bevorder je je thermische evenwicht en raak je niet onderkoeld na een inspanning.

Ontdek nu >

Hand-, voet- of lichaamswarmers: elk hun nut!

 • • Handwarmers schuif je in je handschoenen of wanten en geven
  vijf uur warmte
 • • Voetwarmers stop je in je sokken en geven ook
  vijf uur warmte
 • • Lichaamswarmers stop je onder je trui, T-shirt
  of in je thermische ondergoed en blijven 10 uur warm

TIP : De warmers geven het meeste warmte in een handschoen of broekzak, omdat de warmte daar geïsoleerd wordt.

Lekker warm
tijdens het skiën

Warmers,
Het ideale wapen tegen de koude


De Aptonia-warmers in de kijker

De warmers van Aptonia activeren zichzelf in contact met lucht: zodra je de warmer uit de verpakking haalt, maken lucht en dus ook zuurstof contact met de natuurlijke bestanddelen van het product (ijzerpoeder, vermiculiet, actieve kool, water en zout), waardoor er een chemische reactie in gang wordt gezet. Zo ontstaat er warmte.

vijf uur warmte af. Je stopt ze gewoon op de gewenste plek. Omdat ze zo klein en licht zijn, wordt warmte zo ook echt mobiel. Met dit gebruiksvriendelijke en gemakkelijke systeem kan je je lichaam verwarmen wanneer je maar wilt en beschik je tijdens het sporten altijd over een warmtebron.

Hoe gebruik je de warmers van Aptonia?

Het principe is doodeenvoudig:

 • 1. Open de verpakking
 • 2. Haal de warmer eruit
 • 3. En geniet van de warmte !
Ontdek ons gamma >

Revolutionaire stof
ondershirt 2WARM

INNOVATIEVE STOF :

Hoe warm ondergoed is, wordt voornamelijk bepaald door de luchtlaag die de stof kan vast- houden.

Dat is ook zo bij 2Warm: als je de stof draagt met de gladde kant op de huid, is die luchtlaag heel dun. 
Wanneer echter de andere kant in contact komt met de huid, houdt het reliëfdessin veel meer lucht vast en is het ondergoed 30% warmer.

Ontdek nu >

DESIGN :


De warme, zachte rolkraag om skiërs en snowboarders extra comfort te geven, in combinatie met de felle kleuren die je vaak ziet op de pistes, maken van de 2Warm een must voor elke wintersporter.

ONTWIKKELING


Al onze innovaties komen tot stand door gebruikers te observeren en naar ze te luisteren. Door te innoveren, reiken we eenvoudige en doeltreffende oplossingen

aan voor de typische problemen van wintersporters. In een koude en zelfs vijandige omgeving zorgt Wed’ze voor een optimaal comfort dankzij warmte.