Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
Decathlon | TEAM DECATHLON
magazine team decathlon

TEAM DECATHLON
Alle sporten in één magazine

Sportief wandelen is de perfecte manier om fit en gezond te blijven. Om te verzekeren dat je de heilzame effecten van deze sport ten volle ervaart, doet Newfeel er al van bij het prille begin alles aan om in te spelen op de behoeften van sportieve wandelaars: slimme en innoverende producten aangepast aan je ritme, je snelheid, je motivatie en vooral...aan je wandelaarsvoeten.

Sportief wandelen
De perfecte activiteit om het sporten te hervatten

Je bent gestopt met sporten uit tijdsgebrek of door een blessure? Of je wilt op een rustige, lichte manier weer aan lichaamsbeweging doen? Kies dan voor sportief wandelen om veilig en rustig te herbeginnen.

Wil je in de frisse buitenlucht weer beginnen met sporten, dan biedt sportief wandelen tal van voordelen. De discipline is toegankelijk voor iedereen en bovendien heb je er maar weinig voor nodig: een paar aangepaste schoenen en je bent vertrokken! Je wandelt waar en wanneer je wilt en doseert je inspanningen afhankelijk van je gevoel en je doel.

En dat alles volstrekt veilig!

“Bij sportief wandelen worden de gewrichten beperkt belast bij de afzetfase, omdat één voet steeds op de grond blijft!”.De ene wandelstok
is de andere niet

Nordic walking of trekking, je beweegt je stokken anders, afhankelijk van de discipline. Let er dan ook op dat je de juiste stokken kiest, want ze zijn niet allemaal geschikt voor hetzelfde gebruik.

Nordic walking doe je veelal op vlak terrein, waarbij de stokken (of poles) dienen om je voort te stuwen en je bovenlichaam te trainen. Ze zijn onmisbaar en specifiek gemaakt voor deze complete discipline: zonder nordic walking-poles geen nordic walking.

Bij wandel- en trektochten zoek je vaak grillig terrein op met veel hoogteverschil, waarbij stokken extra steun bieden en helpen voorkomen dat je uitglijdt in een afdaling. Ze zijn niet verplicht, maar wel warm aanbevolen. 

Nordic walking


Functies:
Extra stuwkracht
Training van het bovenlichaam


SAMENSTELLING VAN DE STEEL :
Geef de voorkeur aan carbon


POLSLUSSEN
Punt en afgeschuinde dop
afhankelijk van het terrein


EENDELIG OF VERSTELBAAR:
Geef de voorkeur aan ééndelige stokken

TREKKING


FUNCTIES:
Steun bij het klimmen
Stabiliteit in afdalingen


SAMENSTELLING VAN DE STEEL :
Geef de voorkeur aan aluminium


POLSLUSSEN
Enkele lus


EENDELIG OF VERSTELBAAR:
Geef de voorkeur aan verstelbare stokken

Alles voor de nordic walking

Ontdek ons gamma >