Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
Decathlon | TEAM DECATHLON
magazine team decathlon

TEAM DECATHLON
Alle sporten in één magazine

Sinds de oprichting van het merk komt Quechua jaar na jaar met leuke nieuwe producten op de proppen. De liefde voor de bergen is een motivatie die ons elke dag drijft en die we ook willen doorgeven via onze producten. We dragen onze waarden oprechtheid, vitaliteit, verantwoordelijkheid en generositeit dan ook hoog in het vaandel.

De lokroep
van de bergen

Het gloednieuwe ontwikkelingscentrum van Quechua (bergsport), Wed’ze (wintersport) en Simond (klimmen en alpinisme) opende in 2014 de deuren aan de voet van de Mont Blanc. Als heuse ontmoetingsplaats tussen onze teams en beoefenaars van outdoor-sporten van over de hele wereld, is het centrum het brandpunt voor de ontwikkeling van innoverende en revolutionaire producten, helemaal afgestemd op de noden van onze klanten-gebruikers.

Sinds zijn oprichting is Quechua zich jaar na jaar blijven ontwikkelen, dankzij de niet-aflatende inzet van zeer gedreven teams. Wat ons drijft is onze liefde voor de bergen, een liefde die we graag willen doorgeven via onze artikelen.

Bij Quechua draait alles rond de tevredenheid van de gebruikers van onze producten. Hoe? Door producten te maken op basis van reële, concrete behoeften.

Het zijn soms de kleinste details die het plezier van berg- sporters kunnen vergallen. Daarom was het voor ons zo belangrijk om in 2005 het eerste Quechua Base Camp te openen aan de voet van de Mont Blanc in Frankrijk. Enkel zo konden we immers direct en voortdurend in contact staan met onze gebruikers.

Tijdens het ontwerp en ontwikkelingsproces doorloopt een Quechua-product drie testfases. Eerst testen we elk prototype uitvoerig in onze laboratoria. Intussen worden ze ook op het terrein getest, door ervaren hikers en door onze eigen sportieve designers.

Om onze producten te evalueren, hun eigenschappen te observeren en zo zelfs het kleinste gebrek bloot te leggen, trekken we ook regelmatig naar de bekende GR20 op Corsica, naar het eiland Réunion of gewoon naar de omgeving rond de Mont Blanc om er te gaan wandelen. Zo krijgen we heel snel volledige feedback over het comfort en het gebruik van onze producten.

Rond de Mountain Store hebben we een ruimte ingericht met een aantal elementen en ‘obstakels’ die je onderweg in de bergen kunt aantreffen (wisselende ondergrond, natuurlijke obstakels zoals rotsen, plaatsen waar je geen andere keuze hebt dan te klimmen,...). Onze klanten hebben er de mogelijkheid onze producten te testen op alle vlakken (grip, stabiliteit, steun,...), en zo merken wij meteen wat ze ervan vinden.

Die testen door de klanten vormen het ultieme criterium waarop we ons baseren om een product al dan niet op de markt te brengen.

Jonathan Maffe | ingenieur produit


« ‘s Avonds na een wandeling gaan we rond de tafel zitten en wisselen we gedachten uit over de verschillende geteste producten. Ik hou altijd mijn naaimachine in de buurt, zodat ik de rugzakken meteen kan aanpassen op basis van de opmerkingen. Op die manier kan ik de wijzigingen meteen testen zodra we er weer opuit trekken.»

«Mijn kantoor ligt midden in de bergen. Daar ontmoet ik mensen, observeer ik ze en probeer ik hun behoeften te achterhalen, door naar te kijken hoe ze hun materiaal gebruiken. Uit die observaties put ik inspiratie en ideeën, om zo het nieuwe product van morgen te ontwikkelen.»

Ontdek ons gamma >

Welke type
wandelaar?
ben jij!

ONTDEK NU >

De juiste uitrusting
voor een tocht op sneeuwschoenen

Een tocht op sneeuwschoenen, daar ga je beter niet licht over. Vincent, productmanager bij Quechua, adviseert je in de keuze van je uitrusting.

Het juiste paar sneeuwschoenen kiezen


Er bestaan verschillende vormen en maten, afhankelijk van de bouw van de gebruiker. De draagkracht van een sneeuwschoen, zeg maar het vermogen om te vermijden dat je in de sneeuw zakt, hangt af van het gewicht van de wandelaar.

Welke kleding?


Tijdens een wandeling op sneeuwschoenen kan je het al snel te warm krijgen. Let er dan ook op dat je een aantal lagen kleding aantrekt, zodat je de warmte gemakkelijk zelf kunt regelen: een kledingstuk uittrekken wanneer je het te

warm hebt, of iets weer aantrekken als het toch wat te koud is.

De riempjes goed aantrekken


Op sneeuwschoenen blijven de gespen van de zijriempjes langs buiten zitten, om te vermijden dat ze loskomen door wrijving. Je sneeuwschoenen goed aantrekken is dan ook essentieel, zo voorkom je dat er speling ontstaat en ben je zeker van een correct gebruik.

Stokken gebruiken kan nuttig zijn, zeker als je wat reliëf moet overwinnen. Ze geven extra steun en stuwkracht bij

afdalingen, beklimmingen, dwarse passages over hellingen en obstakels.

De stijghulp


Tijdens een beklimming met een stevige hellingsgraad en sneeuw die hard is, maar toch voldoende grip biedt, gebruik je best de stijg- hulpen. Op die manier kan je de helling kunst- matig aanpassen tot ongeveer 10 graden. Je krijgt bijna het gevoel dat je op het vlakke stapt.

Wordt het nog steiler, verleg je gewicht dan naar de voorkant van de sneeuwschoenen, waardoor je op de tippen van je voeten rust. Maak daarbij bij elke stap een trapbeweging in de sneeuw, niet horizontaal, maar met één schoen naar beneden gericht.

Bij een gemakkelijke afdaling kan je in bochten of zigzag naar beneden komen. Wordt het wat lastiger, dan daal je best af met je gezicht naar de helling. Houd je sneeuwschoenen parallel, nooit in ‘ploeg’ of getrapt. Verleg je gewicht naar achteren, laat de sneeuwschoenen glijden op de sneeuw en houd je stokken voor je, klaar om ze te zetten indien nodig.

Ontdek ons gamma >

een ecologisch
ontwerp

De Forclaz 50 voor dames, dat is op een jaar tijd:

  • 10 miljoen plastic flessen van 1L gerecycleerd
  • 621 ton minder afval voor onze planeet
  • 43% water bespaard*
  • 58% energie bespaard*
  • 54% minder CO2 uitgestoten*

*Vergeleken met vroegere modellen uit
niet-gerecycleerde materialen.

Vul je energie aan.

Tijdens een inspanning komt het erop aan je vocht- en energieverlies te compenseren. Repen zijn de perfecte manier om een deel van je energiebehoefte in te vullen, de rest haal je uit drank. De keuze van de reep hangt weliswaar af van je doel en activiteit. Als het erom gaat een plotse suikerklop tegen te gaan, kies dan voor jellybars of nougatrepen. Wil je je energiereserves eerder op peil houden met het oog op een langere inspanning, kies dan voor onze graanrepen of ultra bars.

ONTDEK NU >