Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
Decathlon | TEAM DECATHLON
magazine team decathlon

TEAM DECATHLON
Alle sporten in één magazine

In de mythische vallei van de Mont Blanc komen de designers, ontwerpers, productmanagers en ingenieurs van Wed’ze in contact met skiërs en snowboarders en bedenken en ontwikkelen ze samen technisch materiaal dat aangepast is aan de wensen en behoeften van wintersporters.

JE goed voorbereiden
op je skivakantie

Al aan een checklist gedacht om je koffer onbezorgd te pakken en niets te vergeten? Alles wat al in je bagage zit, vink je een voor een af: superhandig toch!?

Niet vergeten ! vos vacances au ski picto: pensez-y

Reis praktisch

Verkies je de trein of het vliegtuig boven een lange autorit? Neem je je materiaal zelf mee, kies dan voor handige schoentassen en ski- of snowboardtassen op wieltjes, zo win je tijd en reis je praktisch.

Organiseer je

Je kan je hele reis met een paar muisklikken voorbereiden: skipassen bestellen, shuttles reserveren, inschrijven voor skilessen, de lijst met activiteiten en het uurrooster van de skibus bekijken,... Lang heb je er niet voor nodig, en je tijd in de bergen zal er enkel maar leuker op worden.

Hebt u behoefte aan skivakantie? >

10 onmisbare dingen op de skipiste

Ontdek nu >

Denk niet alleen
aan de après-ski !

Skiën kan best inspannend zijn. Een goede conditie en een goed uithoudingsvermogen zijn essentieel om langer te kunnen genieten op de pistes. Ongeveer een maand voor je vertrek is het raadzaam een sportactiviteit op te pikken om weer in conditie te raken.

De bedoeling?

Je uithoudingsvermogen trainen met sporten zoals fietsen, zwemmen of running en dat 2 tot 3 keer per week. Je versterkt er niet enkel je benen mee, die op de piste enorm op de proef worden gesteld, maar dergelijke sporten zijn ook uitstekend voor je hart en longen. Zo ben je minder snel buiten adem op de pistes!

Een paar dagelijkse reflexen:

 • Ongeveer 30 minuten per dag wandelen
 • De lift links laten liggen en de trap nemen
 • Squats doen

Niet vergeten!

Tijdens een weekje wintersport is het geen slecht idee om na elk bezoek aan de pistes even te stretchen, zo ben je de volgende dag niet te stijf. Focus daarbij vooral op de dijspieren en de kuiten, die krijgen het immers het zwaarst te verduren.

Meer informatie >

In schuss
de piste af

De maat van je ski’s hangt enerzijds af van het gebruik, maar ook van je lengte.

 • Pisteski’s: 5 tot 15cm onder je lengte
 • All mountain / allround: je lengte -10cm
 • Freeride: je lengte -5 tot + 10cm
 • Freestyle: je lengte -10cm

Een tip van Wed’ze

Hoe korter je ski’s, hoe wendbaarder ze worden! Beginners raden we aan om ski’s te nemen die 5 tot 10 cm korter zijn dan hun eigen lengte. Soepele ski’s zijn dan weer perfect voor beginners en skiërs die graag rustig over de pistes cruisen!

De bindingen:

De DIN-index verwijst naar de instelwaarde van de binding:

Meer informatie >

Wist je dat ?
om je energie
op peil te houden,
raden we aan:

 • Stevig te ontbijten
 • Geen maaltijden over te slaan
 • Vrij licht te lunchen
 • Regelmatig te drinken
 • kleine snacks voor op de piste mee te nemen
  (graanrepen, gedroogd fruit).

Lokale specialiteiten zoals tartiflette,
raclette en fondue hou je best voor ‘s avonds!

Ieder zijn stijl
ieder zijn board

Elke snowboarder heeft zijn stijl en niveau en heeft dus een gepast board nodig! Of je nu pistefreak, freerider of freestyler bent, voor elk gebruik bestaan er aparte snowboards met specifieke technische kenmerken.

1. Klassieke camber (positief)

fait pour la puissance et l'accroche, idéal pour les débutants.

2. Platte camber (flat rocker)

De platte camber combineert het gebruiksgemak van de omgekeerde camber en de voordelen van de klassieke camber. Ideaal voor freestyle.

3.Omgekeerde camber (reversed)

Omgekeerde camber (reversed)

4. Pow-camber:

Om gemakkelijker over diepsneeuw te glijden.

En de lengte?

Je lengte en je gewicht zijn essentiële criteria voor de keuze van je snowboard. Raadpleeg de maat-gewichttabellen in de winkel of op decathlon.be om materiaal te kiezen dat perfect op jouw maat is.

De juiste maat >

JE SKI'S OF SNOWBOARD GOED REPAREREN

Losgerukte kanten, gaatjes in het belag...elk jaar opnieuw krijgt je materiaal best wat te verduren. Om beter te begrijpen hoe je schade vermijdt of juist herstelt, geeft Laurent Chardot van ons Atelier wat nuttig advies.

Meer informatie >

Laat je kinderen proeven van
het plezier van wintersport

Of je nu een skiër of snowboarder bent, we hoeven je niet te vertellen hoe fijn het is om in de winter over de pistes te cruisen onder een stralend zonnetje. Heb je kinderen, dan zal je hen die passie ongetwijfeld willen doorgeven, zo genieten jullie samen van de mooiste afdalingen. Hoe je kind overtuigen? Voor elke leeftijd bestaat er een specifieke leertechniek.

Je kan je kind al vanaf 3 jaar, van zodra hij of zij goed kan stappen, laten kennismaken met skiën of snowboarden. In de skischool ontdekken ze het materiaal en leren ze zich te verplaatsen, eerst met skischoenen aan en dan met ski’s aan de voeten. Ze leren ook een halve draai te maken op een vlakke ondergrond.

Skiën met de hele familie, dat zijn ook ontspannende en leuke pauzes. Een heerlijke warme chocolademelk in een berghut, een snack op de piste of gewoon wat spelen in de sneeuw: maak deze momenten zo leuk mogelijk, zodat je kind zijn jaarlijkse dosis wintersport niet meer zal kunnen missen!

Is je kleine rakker al vier of vijf jaar? Dan is hij klaar om de piste op te gaan, in jouw gezelschap of met een groep. Begin met gemakkelijke pistes. Op deze leeftijd leren jonge skiërtjes te ‘ploegen’ en hun eerste bochten te nemen. In deze fase gaat het erom dat ze vertrouwd raken met de dynamiek en hun snelheid leren beheersen.
Een jaar of twee later kunnen ze dan aan de slag op een echte piste. Ze nemen de

skilift en leren, als ze skiën tenminste, grote en brede bochten te nemen. Vanaf nu is het slechts een kwestie van tijd voor je kind parallel leert skiën.


Leert je kind snel bij, dan zal hij of zij al snel nieuwe uitdagingen zoeken, zoals springen over bulten aan de rand van de piste.

Geef hem of haar gerust de vrijheid om te ontdekken en te leren

maar stel ook duidelijke grenzen. Leg uit wat kan en wat niet, en hou je kind zeker in het oog als het de snelheid begint op te drijven. Heb je meerdere kinderen, dan zal je heel snel merken dat ze elkaar graag uitdagen. Zo maken ze elkaar ook beter. Het komt hun techniek enkel maar ten goede. Benadruk wel dat het er in de eerste plaats om gaat goed te kunnen skiën of snowboarden, niet om wie de snelste is.

Beter zien in alle
weersomstandigheden

Of er nu volop sneeuw valt, mist hangt of zonneschijn is, een goede skibril is onmisbaar om comfortabel de pistes af te komen. Een kwaliteitsvolle bril biedt niet enkel een beter zicht bij mist of sneeuw, hij beschermt je ook tegen zonlicht en snijdende wind.

Een skibril bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Een getinte en/of reflecterende lens
 • Een montuur met verluchtingsgaten
 • Een mantel in schuim
 • Een elastische hoofdband

Een goede skibril moet je een beter zicht en meer comfort geven en mag vooral niet aandampen

Om je te beschermen zoals het hoort, bestaan er verschillende lenskleuren, afhankelijk van de omstandigheden:

 • S1:een lichte lenskleur, geschikt bij mist of sneeuwval
 • S2:een iets donkerdere tint, voor bewolkt weer
 • S3:een heel donker glas met maximale uv-bescherming, ideaal bij zonnig weer

Je vindt ook brillen die je ogen tegen alle omgevingsfactoren beschermen. Die zijn uitgerust met fotochrome lenzen die zich aanpassen aan het weer. Draag je een bril op sterkte? Kies dan voor een OTG-skibril (OTG staat voor Over The Glasses), die kan je gewoon over je bril plaatsen.

De skibrillen van de nieuwste generatie zijn behandeld met een dampwerend product. Je hebt de keuze tussen een skibril met enkele lens, die binnenin niet aandampt, of een bril met dubbele lens (een beetje zoals dubbele beglazing), die niet enkel aandampen tegengaa

Dankzij de comfortabele schuimmantel past de bril bovendien op alle gezichtsvormen. Als je bril goed op blijft zonder te hard te spannen, dan heb je de juiste maat. Maak dus de juiste keuze, zo vergeet je dat je een skibril draagt terwijl je de pistes af knalt.