Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
Decathlon | TEAM DECATHLON
magazine team decathlon

TEAM DECATHLON
Alle sporten in één magazine

Bij Kalenji vinden we dat lopen geen lijdensweg mag zijn, maar synoniem moet zijn met puur genieten. Het gaat erom dat je op je eigen tempo loopt: luister naar je lichaam, niet naar je wil, en zo zal je een ritme vinden dat perfect op maat is.

Eindelijk 1 schoen
die bij elke loopstijl past!

Het concept K-Only en het exclusieve zoolmateriaal met dubbele dichtheid, dé nieuwig- heden van 2016, geven het Kiprun-assortiment meer uitstraling dan ooit.

En terecht: de Kiprun SD en LD 2016 zijn geschikt voor elk type voetafrol en dempen de schokken nog eens 34% beter dan hun voorgangers uit 2015. Hardlopers zullen er dol op zijn!

Het CONCEPT K-ONLY,
hoe te bepalen?


K-Only is de combinatie van een Pebax®-inzet aan de middelvoet en een zone met dubbele dichtheid onder het eerste middenvoetsbeentje. De schoen is geschikt voor elke voetafrol (pronerend, neutraal of supinerend). Vandaar ook de naam van deze technologie: K voor Kalenji,

en Only omdat de schoen geschikt is voor elke voetafrol.  

Hoe is kalenji tot
dit concept gekomen?


K-Only is de vrucht van een interne biomechanische studie en een langdurige opvolging van 6 maanden door het Luxemburgse Institute of Health*.

Aan de hand van die samenwerking tussen Kalenji, Decathlon SportLabs en het LIH* konden we bestuderen welke impact het type schoen heeft op courante hardloopblessures en nagaan welk model het meest geschikt is voor elke voetafrol.

*12.558 trainingssessies, 12.094 trai-ningsuren en 116.723km later kunnen we bevestigen dat het “K-Only”-concept geschikt is voor elke voetafrol.

Voor mij is de Kalenji Kiprun LD de ideale trainingsschoen voor lange duurtrainingen, zowel op de weg als in het bos. Een echte kilometervreter.

De Kiprun LD bezit de nodige stabiliteit en demping. 2 eigenschappen waar ikzelf heel veel belang aan hecht.

Rutger Beke - 5x top 5 Iron Man Hawai

Team Decathlon Hasselt

De spikes AT Cross zijn voor mij de perfecte cross-spikes, omdat ze dankzij de noppenzool een uitstekende grip verzekeren in de modder.

Bovendien zijn de spikehouders verstevigd, zodat ze beter bestand zijn tegen elk soort ondergrond. Een must!

Damien De Cock - Piste- en veldloper

Team Decathlon La Louvière

Ons loopsschoenen gamma

Ontdek ons gamma >

Ons Kleding Running gamma

Ontdek ons gamma >

RUNLIGHT | lopen bij klaarlichte
...nacht

In tegenstelling tot een hoofdlamp, die meestal de weg ver voor je verlicht, maak je de Run Light vast op de borst. Op die manier wordt ook de grond net voor je voeten verlicht en is de weg tot 20 meter voor je goed zichtbaar

Ontdek nu >

Zien en gezien
worden in het donker

‘s Nachts lopen wordt steeds populairder. Het is dan ook noodzakelijk om je zorgvuldig voor te bereiden en enige voorzichtigheid wordt altijd vereist.
Damien De Cock - - Piste- en veldloper
Team Decathlon La Louvière

Vaak gebonden aan late werkuren en om de drukte van sportzalen en fitnessclubs te vermijden, gaan heel wat hardlopers weleens ‘s avonds of ‘s nachts lopen. En dat heeft zo zijn voordelen: de natuur is zalig stil en rustig, je ontdekt je omgeving onder de sterren, je voelt je nog vrijer... Bovendien ervaar je de dingen ook helemaal anders in het donker en ga je je ook aanpassen.

Naarmate je nachtelijke run vordert, raken je ogen steeds beter gewend aan het duister. Zo onderscheid je beter het reliëf, word je waakzamer en verlies je minder snel je evenwicht. Een inspanning aan het einde van de dag verhoogt bovendien je aerobe capaciteiten en stimuleert je fysiologische functies. Uit studies blijkt dat die functies (de reactietijd en de bewegingscoördinatie) maximaal zijn tussen 16u - 22u.

Zien is onontbeerlijk, maar ook gezien worden is essentieel om veilig op pad te gaan, zeker als je ook op de weg loopt. Draag kleurrijke of reflecterende kleding die warm genoeg is, ‘s nachts kan het immers snel afkoelen.

Ontdek ons gamma >

Lange
trailruns:
Geef jezelf een boost tijdens een inspanning

Bij elke fysieke inspanning verbruik je energie, en dat verlies moet je compenseren. Energiegels zijn daar een uitstekende manier voor. Ze bevatten voedingsstoffen en micronutriënten die je behoeften tijdens een inspanning optimaal invullen.

Yacine Eddial Decathlon medewerker

De aanbevolen inname bij elke inspanning van een uur of meer, is 30g koolhydraten per uur. Die hoeveelheid loopt zelfs op tot 60g per uur vanaf een inspanning van 3 uur, en zelfs meer als je lichaam getraind is.
Genoeg drinken is prioriteit nummer één.

Je kan je energiepeil dus heel gemakkelijk weer aanvullen via sportdrank. Er zijn weliswaar sporters die vaste voeding verkiezen tijdens een inspanning, die ze dan combineren met water. Je gels kies je in functie van je doel.
De Ultra Gels 300, 500 en 700 zijn perfect

voor sportieve sessies, wedstrijden en lange- en intensieve trainingen.

Ze bestaan uit een basis van koolhydraten, opgebouwd uit glucoses, fructoses en maltodextrine. De combinatie van die suikers zorgt voor een optimale energietoevoer tijdens een inspanning.