Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
Decathlon | TEAM DECATHLON
magazine team decathlon

TEAM DECATHLON
Alle sporten in één magazine

Een naam, een ambitie, waarden, een duidelijke filosofie, Artengo heeft het allemaal... maar er is meer! Artengo, dat is bovenal een team van gepassioneerde racketsporters, verenigd rond hetzelfde doel: producten ontwikkelen die helemaal voldoen aan de noden van elke racketsporter.

Technische
Partner

Steve Darcis, of «Mister Davis Cup» in België, is . En het minste dat je kunt zeggen is dat hij de kleuren van Artengo met verve verdedigt! Hij won het tornooi van Lyon en kwalificeerde zich vervolgens voor de hoofdtabel van Roland Garros, waar hij in de tweede ronde pas de duimen moest leggen voor... de grote Novak Djokovic!

«Wat me zo bevalt aan het Artengo/Decathlonteam is de onophoudelijke wil om de producten te verbeteren, door me te betrekken in alle aspecten van de ontwikkeling, zowel de technische als de esthetische kant. En ook de familiale sfeer die er heerst is fantastisch».

De inzet van Steve gaat bijzonder ver. Zo draagt hij actief bij

tot de verbetering van de Artengo-producten, door voortdurend te overleggen met de ingenieurs en product- managers van het merk.

Dit jaar werkte Steve zijn wedstrijden af op de schoenen Artengo TS 990, zowel de ‘Clay’ variant als de asfaltuitvoering. Zijn reactie? Topschoenen! Wat kleding betreft, droeg Steve ook de outfits uit de gamma’s ‘Soft’ (een polo rond de 10€) en ‘Light’, en hij liet ons verstaan er helemaal weg van te zijn.

Hoe je tennisracket
onderhouden

Ooit al eens een muzikant die zijn instrument niet stemt, gezien? Of een automonteur die de banden vergeet op te pompen? Om alles uit je tennisracket te halen, moet je het goed onderhouden. Het vervangen van de snaren, de grip en/of de overgrip, de grommets en de bumper,... Het zijn allemaal essentiële elementen in het onderhoud van je racket. Ook de plaats waar je je tennisracket bewaart, is belangrijk.

Je bent een gepassioneerd speler die regelmatig de court opzoekt, maar je breekt niet snel je besnaring?

Uitstekend! Maar let op. Ook snaren die niet breken, verslijten en verliezen hun elasticiteit. Zo riskeer je een tenniselleboog. De besnaring is het gevoeligste onderdeel van een tennisracket. De plek waar je je tennismateriaal bewaart, kan een invloed hebben op de staat van je besnaring:

- Warmte

Vervorming van het frame, verslapping van de snaren. Ter info : bij 60°C vervormt het frame van een racket en springt het stuk! Leg je je tennisracket in de buurt van de verwarming of op de hoedenplank van je auto in de volle zon, dan zal het onherstelbare schade oplopen.

- Koude

Doet de spanning van de snaren toenemen, waardoor ze vroegtijdig kunnen breken. Een tip : wrijf even met een handdoek over de besnaring van je racket voor je aan een partijtje bij koud weer begint. Je kan je racket ook steeds meenemen in een tas met een thermobag. Zo bewaar je je racket bij een ideale temperatuur, bescherm je het tegen schokken en vermijd je grote temperatuurwissels.

De grip of overgrip vervangen

Het is uiterst belangrijk om een goede grip op je racket te hebben. Net daarom is het ook van belang dat je regelmatig de grip of overgrip vervangt. Een grip/overgrip in een slechte staat kan bovendien blaren veroorzaken. Ook al ben je zo gehecht aan je racket, af en toe is die weleens aan vervanging toe. De tijd doet onverbiddelijk zijn werk, voor tennisrackets is dat niet anders.ONTDEK ONS GAMMA >

Gratis besnaring

van je racket bij aankoop van tennissnaren en dit op vertoon van je TEAM DECATHLON-kaart.

ONTDEK NU >