Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
Decathlon | TEAM DECATHLON
magazine team decathlon

TEAM DECATHLON
Alle sporten in één magazine

Bij Fouganza zijn we allemaal ruiters, van beginner tot expert. We stellen alles in het werk om MOOIE, SLIMME en VEILIGE producten te maken met een onklopbare prijs-kwaliteitverhouding, om zo de hechte band tussen paard en ruiter te verzekeren.

KIPWARM
RIJBROEK

De Kipwarm is de enige rijbroek die beschermt tegen de regen én de koude: de nieuwe, water- dichte stretch-stof houdt je droog, de fleecevoering houdt je warm, het zitvlak in imitatiesuède zorgt voor een uitstekende grip met het zadel. Een onmisbaar stuk in je wintergarderobe.

Jullie mening : 5/5


Een topbroek, ik draag niets anders meer in de winter! Ik ben een echte fan van dit product!

Innovatie, het kloppende hart
van onze inspanningen

De winter houdt echte paardensportliefhebbers niet tegen. Ook wanneer het kwik begint te dalen en de omstandigheden minder ideaal worden, zijn er heel wat ruiters die een ritje willen maken met hun paard.

Om ervoor te zorgen dat de koude de pret niet bederft, ontwerpen we bij Fouganza aangepast, warm, stevig en praktisch materiaal, dat bovenal ook je veiligheid verzekert. Zo ben je beter zichtbaar in het donker of beschermd tegen schokken en voer je je handelingen met meer vertrouwen uit. Al onze innovaties zijn gericht op jouw veiligheid en die van je paard, zodat je in de winter niet hoeft te kiezen tussen comfort of veiligheid.

veiligheidsuitrusting uitvoerig getest in ons intern lab in het Franse Villeneuve d’Ascq. Op die manier kunnen we waarborgen dat onze producten voldoen aan de geldende normen en gehomologeerd worden. De testmethodes die we daarbij gebruiken, zijn internationaal erkend (de COFRAC-certificering voor rijhelmen bijvoorbeeld). Alle materialen en producten worden aan de strengste tests onderworpen, om te verzekeren dat ze de Europese ruitersportnormen halen.


Ruiterhelm C700

De rijhelm C700 van Fouganza heeft ook de nodige esthetische troeven in huis. De inzetstukken in imitatiesuède bijvoorbeeld zorgen voor een mooie leerlook. Het resultaat is een moderne en verfijnde helm om je hoofd in stijl te beschermen. De sobere kleur past bovendien bijzonder goed bij al je kleding en outfits, maar vooral, het moet gezegd worden, bij onze gemêleerd grijze ruiteroutfit.

Ontdek nu >
Ontdek ons gamma >

Voor ons is het belangrijk dat bescherming een reflex wordt en niet langer een last is

Hoe je paard verzorgen
Na een inspanning?

De periode van de grote wedstrijden nadert met rasse schreden. Om te verzekeren dat je paard in topvorm is de dag van de waarheid, let je er best op dat je het alle nodige zorgen geeft na een intensieve training of wedstrijd. En ook gewoon omdat het best wat verwend mag worden nadat het alles heeft gegeven.

Het eerste wat je doet na een sessie: je paard een tijdje in stap laten wandelen en de teugels wat vieren. Zo kan het geleidelijk op adem komen. Laat je het aan de hand wandelen, dan kan je de teugels en riemen

nog wat losser maken en alvast de neusriem afnemen, zodat je paard kan ontspannen.

Nadat je het terug naar de stal hebt gebracht en hebt afgezadeld, gaat het richting de douche. Spoel eerst de benen van je paard af en masseer de pezen met de waterstraal. Zo ontspant het spierweefsel en koelen de spieren geleidelijk af.

Als het weer het toelaat, kan je je paard ook een volledige douche geven. Na de douche mag je zeker niet vergeten de benen af te drogen om elk risico op kloven te vermijden. Het water heeft immers de neiging om op te hopen op de koten en vetlokken. Het is trouwens gemakkelijker om droge of licht vochtige ledematen te verzorgen dan doornatte benen.