Decathlon | TEAM DECATHLON
magazine team decathlon

TEAM DECATHLON
Alle sporten in één magazine

FITNESS-DANS-YOGA


Onze passie, dat is fitness, gym en dans... en onze inspiratiebron om de beste producten aan te bieden, dat ben jij. Een gezonde geest in een gezond lichaam, is en blijft de essentie. Daarom willen we dat iedereen bovenal geniet tijdens het sporten.

Wat is
Crosstraining !

Crosstraining of functionele training is de perfecte aanvulling op de klassieke krachttraining waarbij je doelgericht een bepaalde spiergroep sterker maakt.

Op een paar jaar tijd is deze heel toegankelijke en trendy sport uitgegroeid tot dé methode om snel weer in vorm te raken.

Ze verschilt van andere methodes omdat de intensiteit hoger ligt dan bij een klassieke training door de opeenvolging van oefeningen waarbij alle spieren worden gemobiliseerd en door de kortere recuperatie- tijd (hoe hoger de intensiteit, hoe moeilijker de oefeningen). . De functionele bewegingen spreken alle spiergroepen aan

om een natuurlijke beweging te maken zoals hardlopen, springen, duwen, werpen, trekken,... De grote variatie aan oefeningen maakt de sessies afwisselend en leuk.

GOEDE REDENEN OM HET TE DOEN

 • De duur van de sessies
 • De doeltreffendheid en de zichtbare resultaten
 • Gevarieerde en leuke oefeningen
 • Ontwikkeling en onderhoud van je fysieke paraatheid

VOOR CROSSTRAINING HEB JE WEINIG MATERIAAL NODIG


Wil je aan crosstraining doen, investeer dan niet in zwaar materiaal of in een hele rits aan fitnesstoestellen.

Bekijk het eerder per beweging:

 • - geduwde bewegingen, zoals push-ups, kan je uitvoeren met de Push Up Gain
 • - voor trekoefeningen volstaat een trekstang
 • - plankoefeningen kan je doen met de Domyos Training Strap
 • - voor de zogeheten functionele bewegingen kies je best voor de kettle bells, een medecine ball of een verzwaard vest om de moeilijkheidsgraad te verhogen.

Crosstraining, een functionele training die je naast je gebruikelijke sport doet om nog beter te presteren, is de ideale manier om al je fysieke kwaliteiten te ontwikkelen.

STRAP TRAINING
Een accessoire voor iedereen!

Of je nu een beginner of een echte topper bent, de oefeningen die je met de Strap Training kunt doen, zijn geschikt voor sporters van alle niveaus.

De moeilijkheidsgraad schuilt vooral in de houdingen en de kanteling van je lichaam. Je bepaalt zelf de intensiteit van de inspanning door de weerstand te verhogen of te verkleinen, zo creëer je voor jezelf talloze mogelijke bewegingen.

Meer oefeningen vind je in de filmpjes op nl.domyos.be en op onze E-Coach-app.

Ontdek nu >

E-connected
Je coach voor thuis

Wanneer je als sporter thuis fitnesst, met je eigen toestellen, dan durft de eentonigheid al eens toe te slaan. En dan kan het lastig worden om de motivatie te vinden om regelmatig te sporten. Veel sporters missen ook begeleiding in het gebruik van hun fitnessmateriaal, waardoor ze onvoldoende variatie in hun trainingen kunnen leggen of minder snel resultaat boeken.

Om daar iets aan te doen komt Domyos nu op de proppen met e-Connected, een stimulerende ervaring waarmee je je fysieke vormpeil meet, nieuwe oefeningen ontdekt en je doelen behaalt.Met e-Connected biedt Domyos je een volwaardige coach aan huis! Via de app heb je op je toestel toegang tot eenvoudige en doeltreffende oefeningen. Elk voorgesteld schema speelt in op een welbepaald doel en kan je aanpassen aan je fysieke paraatheid.

De troeven van e-Connected?


Een revolutionair concept om gerichte coaching te krijgen. De app begeleidt je in je trainingen, helpt je de nodige motivatie terug te vinden en volgt je vorderingen op!

Ontdek nu >
 • Download de app Domyos e-Connected, gratis te vinden op Google Play of in de Apple Store.
 • Koppel je tablet of smartphone via Bluetooth met je compatibele fitnesstoestel.
 • Kies het gewenste programma en laat je leiden door je persoonlijke coach!
 • Volg je vooruitgang en maak gebruik van alle beschikbare programma’s.

SHAPE BOOSTER | DE EERSTE LEGGING DIE CELLULITIS BESTRIJDT!

Domyos ontwikkelde een exclusief en gepatenteerd concept om vrouwen te helpen hun cellulitis weg te werken tijdens het sporten: een legging met binnenin siliconenpatches die druk uitoefenen op de billen en de achterkant van de dijen.

Het geheim? De kleine nopjes in dobbelsteenvijf-patroon die in rechtstreeks contact staan met de huid. In combinatie met de bewegingen tijdens het fitnessen ontstaat er een soort van kneed- en rolmassage, ideaal om de vetkussentjes die cellulitis veroorzaken uit te vlakken.


En de doeltreffendheid is bewezen: bij de vrouwen die de technologie uitprobeerden, merkten we na 84 dagen dat de kuiltjes in hun dijen met gemiddeld 17% waren afgenomen en dat de huid van hun dijen en billen tot 12% steviger was.

Ontdek nu >

Zoveel inspanning
verdient meer comfort

Voor veel jonge danseresjes of beginnende ballerina’s is het gebruik van spitzen hét grote doel in hun hele leerproces. Niettemin kan dansen op spitzen soms pijnlijk zijn.

Iedereen heeft zijn tips en trucjes om de pijn te beperken (tip in stof, schuim, katoenwatten,...). Om het probleem voor eens en voor altijd op te lossen, hebben de ingenieurs van Domyos een innovatie bedacht. Door een plastic schaal met een laag gegoten SEBS te verwerken in de tip, bieden de spitzen Relevé van Domyos extra comfort, om pijnlijke tenen te beperken en de overgang van demi-pointes naar pointes te vergemakkelijken.

HOE KIES JE DE JUISTE MAAT?

De maat is het eerste wat je checkt als je spitzen probeert. Ga rechtop staan, met de voeten plat naast elkaar. De tenen moeten de voorkant van de schoen net raken. Spitzen mag je nooit ‘op de groei’ kopen. Let op: Dansen met te grote spitzen is gevaarlijk en heel pijnlijk. Een paar spitzen is uniek (er is geen rechter- of linkerschoentje). De danseres kiest dus zelf de schoentjes die het beste zitten.

Ontdek ons gamma >

Yoga

Yoga is de harmonie tussen lichaam en geest. Er bestaan een twintigtal soorten yoga, met daarop nog talloze varianten! De discipline die het meest ingeburgerd is in het Westen, is Hatha Yoga. In deze variant gaat het erom dat je luistert naar je lichaam terwijl je de ademhalings- en relaxatieoefeningen uitvoert. Je spieren worden er soepeler en sterker van.

Hier zijn 5 goede redenen om ermee te beginnen :

 • 1.JE SPIEREN WORDEN STRAKKER

  Van Hatha Yoga zelf word je niet echt sterker, maar alle spieren in je lichaam worden wel strakker en beter gevormd. Bepaalde houdingen hebben een heilzaam effect op de tonus van je spieren. Voor elke spier is er een aangepaste oefening.

 • 2.JE LUISTERT NAAR JE LICHAAM EN HERONTDEKT JEZELF

  Bij yoga gaat het er niet om het ritme van de groep te volgen. Je kiest je eigen ritme, focust je op je ademhaling en wordt weer helemaal één met jezelf. Je herontdekt je lichaam en leert je mentale en lichamelijke grenzen te aanvaarden. Een sterker bewustzijn van je lichaam begint bij een goed begrip en een betere beheersing van je emoties.

 • 3. JE BENT GELUKKIGER, DANKZIJ EEN STERKERE MENTALE WEERBAARHEID

  Geluk is eigenlijk niet meer dan tevreden zijn met wat je nu hebt en meemaakt, zonder naar het verleden te kijken en die frustraties van vroeger te herbeleven of te hard over de toekomst te piekeren.

 • In een yogasessie uit zich dat in de tevredenheid omdat je je grenzen verlegt of beter wordt in een bepaalde houding, in het bewustzijn van het geweldige gevoel dat je op dat moment hebt.

 • 4. JE VERBETERT JE ADEMHALING

  We benutten de capaciteiten van onze adem-haling te weinig. Hatha Yoga leert je te focussen op je ademhaling en je er vooral van bewust te worden. De yoga-ademhalingstechnieken hebben een versterkend effect op je cardio-vasculair stelsel.

 • 5. BETERE SPIJSVERTERING, MINDER STRESS

  Door diep te ademhalen tijdens een yogasessie gaat je concentratievermogen er merkbaar op vooruit. Zo adem je beter, maak je komaf met stress én verbetert je spijsvertering.