Decathlon | TEAM DECATHLON
magazine team decathlon

TEAM DECATHLON
Alle sporten in één magazine

Al 35 jaar maken wij fietsen met als grootste troef de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Omdat we elke stap in de ontwikkeling van onze producten zelf beheersen, van ontwerp, over productie, tot verkoop en dienstverlening na verkoop, kunnen we de kwaliteit van de B’TWIN-fietsen tot in de puntjes garanderen.

Levenslange
garantie

B'TWIN makes the life time warranty for the frames, brackets, stems and rigid forks accessible to a maximum of cyclists*.

If your bike has a problem, simply return it to the store. Each broken part is repaired or replaced free of charge by the Oxylane network repair workshops. If the bike is a write off, it is replaced by a similar model

Ontdek nu >

Kinderfietsen
Wanner remmen
kinderspel wordt

Een driewieler, een loopfietsje, een kinderfietsje met kleine wielen... Tot de leeftijd van 4 gaat het er vooral om dat je je kind de fiets laat ontdekken. Twee dingen zijn belangrijk in je keuze: comfort en veiligheid.

Let er op dat je een fiets kiest die past bij de lengte en leeftijd van je kleintje. Het maakt het leerproces er alvast sneller en aangenamer op. Om de fiets zo lang mogelijk te kunnen gebruiken, kies je best een model waarvan je het zadel en de stuurkanteling kunt verstellen.

B’TWIN maakt fietsen op maat van de allerkleinsten, om ze comfortabel en veilig te leren fietsen. Hoe veiliger je kind zich voelt, hoe meer vertrouwen het krijgt en hoe sneller het bijleert.

En om het plaatje helemaal volledig te maken, koop je best ook een fietshelm en wat leuke accessoires (een toeter, een poppenstoeltje,...).


Ontdek ons gamma van accessoires >

Stop Easy kinderremmen

ontketende een kleine revolutie bij de kinderfietsen van 2 tot 6 jaar.

De ergonomie van de remgreep werd helemaal herzien. De rem staat dichter bij het stuur en is dus makkelijker hanteerbaar. De specifieke vorm zorgt bovendien voor meer grip.

De greep beweegt parallel met de stuurstang (het horizontale deel van het stuur), waardoor je kind meer kracht kan zetten. En door de natuurlijke beweging van de hand te ondersteunen, heeft je kind tot 30% meer remkracht vergeleken met een klassieke rem.

Meer informatie >

Wanneer veiligheid
een gewoonte wordt

Is je kind helemaal klaar om je te vergezellen op de weg? Om vol vertrouwen de baan op te gaan en de veiligheid van je kind te verzekeren, schaf je best de nodige veiligheidsaccessoires aan: een helm, elleboog- en kniebeschermers, verlichting,...

Neem de tijd om je kind te tonen hoe hij of zij de helm moet verstellen alvorens op de fiets te stappen. Leer je kind ook dat hij of zij de arm moet uitsteken wanneer hij of zij afslaat om andere weggebruikers te waarschuwen. Tot slot moet je je kind ook aanleren hoe hij of zij veilig moet stoppen op de openbare weg. Leg uit dat hij of zij best niet in het midden of vlak langs de weg stopt, maar een eindje van de weg af. Tussen alle veiligheidsuitrusting en belangrijke instructies door, neem je best de tijd om je kind klaar te stomen voor zijn eerste fietstochten. Zo wordt het puur genieten.

Checklist VOOR ELKE RIT:

  • Zadel en stuur juist afgesteld?
  • Genoeg druk in de banden?
  • Werken de remmen en lichten?
  • Helm vast en juist geplaatst?

ROckrider
520

CONFORT:
Hydraulische voorvork, 80mm veerweg.
Ergonomisch zadel.
Regelbare stuurpen.


RENDEMENT:
Aluminium frame.
24 versnellingen SRAM X3.
Wielen 27.5 Aero Trail Evo.


PRECISIE:
Mechanische schijfremmen.
Heel wendbaar.
Uitstekende bochtligging.

Ontdek nu >

ROckrider
540

CONFORT:
Hydraulische voorvork, 100mm veerweg.
Ergonomisch zadel.
Regelbare stuurpen.


RENDEMENT:
Aluminium frame.
27 versnellingen SHIMANO Altus.
Wielen 27.5 Aero Trail Evo.


PRECISIE:
Hydraulische schijfremmen.
Heel wendbaar.
Uitstekende bochtligging.

Ontdek nu >

EEN SERVICEPACK VANAF €29,99

Voor het controleren, afstellen en vastzetten van de volgende onderdelen:

Je HOme trainer
juist gebruiken

De winter staat voor de deur en hij heeft zijn beste vrienden weer meegebracht: wind, regen, koude en donker.

Dan is het vaak moeilijk om voldoende motivatie te vinden om je stalen ros te bestijgen. Maar gelukkig is dit de ideale periode om je dagelijkse trainingen binnen, op de rollen, af te werken.

Door Charles Dewolf - www.trainingplus.be

De voordelen van de hometrainer…


- Het is een uitstekend alternatief voor ritten buiten in de koude en de regen. Je zit lekker warm en kunt trainen in optimale omstandigheden.

- De hometrainer kan bijzonder nuttig zijn, zeker om gerichter te trainen en beter te variëren in intensiteit. Inspanningen op de rollen zijn lineair, er zijn geen ‘dode momenten’ zoals je die buiten wel hebt.

Bovendien valt het inertie-effect van je fiets helemaal weg. De weerstand op een hometrainer is veel constanter en regelmatiger, waardoor je spieren continu moeten presteren.

…en de nadelen


- Binnen zweet je sterker en droog je dus ook sneller uit. We raden dan ook aan je hometrainer naast het raam te zetten of een ventilator te gebruiken. Let er zeker op dat je voldoende drinkt tijdens een rollentraining.

- Het kan soms lastig zijn om gemotiveerd te blijven als je weken of zelfs maanden aan een stuk op de rollen traint. Dit soort statische training- sessies is dan ook niet altijd even leuk, waardoor de verveling snel intreedt.

De weerstand op een hometrainer is veel constanter en regelmatiger, waardoor je spieren continu moeten presteren

TIP:

vos vacances au ski picto: pensez-y

Aarzel niet om van december tot maart een deel van je trainingen af te werken op de rollen, zeker bij slecht weer.

Je traint beter 2 tot 4 keer per week gericht op de rollen (kies voor sessies van 40 tot 60 minuten) dan absoluut in de regen of de kou te willen rijden.

Ontdek ons gamma >

Pierre DELCOUR | Winkeldirecteur DECATHLON ARLON

Lopen, fietsen
en de winter trotseren!.

Wanneer je je voorbereidt op een bepaald sportief doel, is het geen slecht idee om af en toe een andere sport te doen. Zo maak je komaf met de eentonigheid en de laksheid die al eens in je trainingen durven sluipen.

Run and Bike, WAT IS DAT?


Run and Bike of Bike and Run is een discipline waarbij je - de naam zegt het zelf - hardlopen combineert met mountainbiken in teams van twee. Je wisselt voortdurend af tussen lopen en fietsen om samen zo snel mogelijk de finish te halen. Als er geen duidelijke regels gelden, dan mag je zo vaak je wilt afwisselen tussen fietsen en hardlopen, afhankelijk van je capaciteiten en van het terrein. Bij deze discipline moet je je krachten dus optimaal verdelen om zo als eerste team de streep te halen.

Welke uitrusting heb je nodig


Een fietsbroek met een hoogwaardig zeem voorkomt pijn en kleine kwaaltjes als je op de fiets zit. Daarnaast kan je met trailschoenen perfect aan de slag op de grillige ondergrond die je ongetwijfeld zult aantreffen.

Ontdek nu >