Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

De keuze van de profs!

Racket sports Tennis, tafeltennis, badm... - Luxilon Alu Power 1,25 mm LUXILON - Materiaal
  • Racket sports Tennis, tafeltennis, badm... - Luxilon Alu Power 1,25 mm LUXILON - Materiaal
Racket sports

Tennisbesnaring Luxilon Alu Power 1,25 mm monofilament LUXILON

LUXILON
Ontworpen voor: gevorderde tennissers die hun snaren binnen de 10 uur breken en op zoek zijn naar controle, spin en kracht. De Luxilon Alu Power 1,25 mm is de besnaring die de profs het vaakst gebruiken, omwille van haar kracht en verbluffende controle. De favoriete snaren van de profs!
Decathlon
eerst 1699 - %

nu

1699**
Recupel : # /

* Van Tot

* van tot !
* Prijs vanaf !
1699 %
1699*
Recupel : # /

* * Van Tot

* van tot !
* Prijs vanaf !
Mijn wensen toevoegen
Product al geselecteerd
Ref : 8379956
FOTO'S VAN ONZE KLANTEN
VOORDELEN
Sterk Luxilon monofilament copolyester van een uitzonderlijke stevigheid.
Vermogen De sterkste monofilamentsnaren die er zijn, door de constructie en de diameter.
Effecten Ideaal om veel spin in je spel te leggen, zonder de controle te verliezen.
JOUW MENING
TECHNISCHE INFORMATIE
Welke spanning? Een matige snarenspanning (18 tot 23 kg) geeft meer comfort, spin en kracht. Je boet dan wel in op controle en precisie.
Een hoge snarenspanning (> 23 kg) zorgt voor een nauwkeurig racket, met veel controle. Het risico op peesontstekingen is dan wel groter. En het spinvermogen en de power van je besnaring worden er ook wat minder op.
Polyester/monofilament? Voor polyestersnaren (ook wel monofilamentsnaren) raden we een spanning tussen 19 en 22 kg aan. Kinderen jonger dan 15 jaar gebruiken wel best geen polyestersnaren, het risico op blessures is dan veel hoger. Dit type besnaring is vooral bestemd voor snarenslijtende tennissers (die hun snaren na minder dan 10 uur breken), omdat ze heel snel hun spanning verliezen.
Multifilament? Voor multifilamentbesnaringen is een spanning van 25 kg echt wel het maximum. Dit soort besnaringen is bedoeld voor mensen die snel last hebben van peesontstekingen, voor jongeren en voor mensen die hun snaren niet snel verslijten. Multifilamentsnaren zijn enorm spanningsvast.
Wanneer je snaren vervangen? De prestaties van je racket hangen voor 50 % af van het frame en voor 50 % van de besnaring! Je houdt je snaren dus best in topvorm.
Voor snarenslijters: de snaren vervangen zodra ze breken.
Voor tennissers die hun besnaring raar of zelden breken, raadt Decathlon aan om ze te vervangen in functie van hoe vaak ze spelen. Bijvoorbeeld: Speel je 1 keer per week, dan vervang je je besnaring 1 keer per jaar. Speel je 3 keer per week, dan vervang je je besnaring 3 keer per jaar.
Tip van Decathlon Een soepele besnaring te hard onder spanning zetten tast het rendement aan. Met wat minder gespannen snaren speel je zelf ook meer ontspannen en zonder te forceren. Het komt je kracht ten goede. Je snaren slijten hoe dan ook, zelfs al breken ze niet. Ze verliezen hun rek, het oorspronkelijke vermogen neemt af. De diameter is ook bepalend voor je gevoel. Hoe dunner de snaren, hoe meer kracht en spin. Hoe dikker de snaren, hoe steviger (en belastender) de snaren!
KENMERKEN
Structuur
monofilament.
Snaardikte
1,25 mm
Lengte
12,2 m
Kleur
ijsblauw
ANDERE BEZOEKERS BEKEKEN OOK VOLGENDE ARTIKELEN...

Niets vergeten ?

INFORMATIE / CONCEPT / TECHNOLOGIE
Garantie 2 jaar