Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

De keuze van het frame

De keuze van het frame

De keuze van het frame is afhankelijk van je speelstijl:

  • Defensieve tafeltennissers spelen liever met Def- en All-frames - deze bieden een grotere controle, waardoor je met meer effect kunt verdedigen.
  • Veelzijdige tafeltennissers spelen liever met All- of Off-frames - deze bieden meer snelheid, wat nodig is voor technische slagen.
  • Aanvallende tafeltennissers kiezen best voor een Off-frame - deze bieden veel snelheid en kracht, allebei nodig om de overhand te krijgen op je tegenstander. Daarnaast zijn er nog verschillen tussen verschillende bats in dezelfde categorie. Dan gaat het over het gebruikte materiaal, het aantal lagen en het gewicht van het hout. Zo voelt elk frame toch anders aan, ook al speel je met dezelfde snelheid. Bovendien voelt een frame niet voor iedere speler hetzelfde. Het is dus lastig om enkel op deze kenmerken af te gaan. Je zult een aantal frames moeten uitproberen om je ideale frame te vinden. Dit doe je het beste door mensen om je heen te verzamelen die verschillende frames gebruiken, om zo de zeldzame parel te vinden die bij jou past.