Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

HOE STEL JE JE TAFELTENNISBAT SAMEN?

Samenstelling

Breng de lijm aan over het gehele oppervlak van een kant van het frame. Zorg ervoor dat je de lijm regelmatig aanbrengt en er geen klonters vormen. (Let op: volg de gebruiksaanwijzingen op de lijmpot goed op. Enkele lijmen mag je alleen op het frame of alleen op de rubber aanbrengen.)

Breng de lijm dan aan over het gehele oppervlak van je eerste rubber. (Let op: volg de gebruiksaanwijzingen op de lijmpot goed op. Enkele lijmen mag je alleen op het frame of alleen op de rubber aanbrengen.)

Laat de lijm op het hout en op de rubber drogen (tip: gebruik het frame om de rubber te bewaaien, dan droogt het sneller). Een lijm op waterbasis is droog als hij doorzichtig is geworden. Het duurt gemiddeld ongeveer 15 minuten voor de lijm droog is (schatting van degene die lijmt).

Plak vervolgens de rubber op het frame, beginnende bij het handvat (centreer de rubber door het reliëf zo dicht mogelijk tegen het handvat aan te leggen en gebruik een rond voorwerp om de rubber glad te strijken, zodat er geen bubbels achterblijven).

Pak een stanleymes (of schaar) en snijd zo zorgvuldig mogelijk de rubber af langs de rand van het frame. Let erop dat het mesje nog niet gebruikt is, zodat er bij het snijden geen rommel in de rubber achterblijft.

Doe hetzelfde met de tweede rubber.

Plak ten slotte de zijkantband, als je die hebt, op de rand van het bat om de randen van je rubbers te beschermen.

Je bat is nu klaar voor gebruik!