Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste wedges?

Deze golfclubs worden in hoofdzaak gebruikt voor approach slagen of om uit een bunker te geraken. Decathlon heeft voor jou een gids om je te helpen je keuze te maken.

Wedges en chippers zijn de golfclubs voor approach slagen. Kies deze clubs met zorg omdat het goed kunnen chippen essentieel is om goed golf te spelen. Gebruik een wedge voor slagen van minder dan 100 , om te chippen en in bunkers. Met een wedge slaat de golfer ballen over een afstand tussen de PW en de SW. Je chipper gebruik je aan de rand van de green om de bal te laten voortrollen.

Wedge of chipper? Bovenaan de pagina

Wedges


Dankzij de verschillende lofts (52°, 54°, 56° en 60°), kun je de wedge vinden die het best bij je past voor approach slagen en kun je preciezer slaan. Hoe groter de openingshoek, hoe hoger de bal zal vliegen, wat voorkomt dat de bal over de green rolt.


Het aantal groeven en de vorm laten je toe om nauwkeuriger te slaan en het draaiend effect dat je aan de bal geeft beter te controleren.


Chippers


Door de gesloten loft (ongeveer 28°) zal de bal over de green rollen. De chipper zal, net als een putter, voorzien zijn van een lijn voor de uitlijning, het gewicht zal achteraan liggen en hij zal een brede zool hebben om alle precisie en tolerantie van een putter te behouden.

Meer weten ...

52°- 54° GapWedge : een golfclub tussen de PW (Pitching Wedge geleverd bij de sets) en de SW in. De wedge met beperkte opstuit (0° tot 10°) is ideaal voor alle slagen in zand of voor harde lies. Die beperkte opstuit, gecombineerd met een dunnere zool, zorgt voor een directer en beter contact. Perfect voor spelers die creatief willen zijn rond de green en in bunkers en de bal eerder horizontaal willen adresseren. Hij laat toe om het slagvlak van de club gemakkelijker te openen voor alle lobslagen rond de greens.


56° SandWedge: Standaard opening om uit bunkers te komen en voor approach slagen. De wedge met standaard opstuit (10° tot 16°) is de meeste veelzijdige voor elke speelstijl en alle speelomstandigheden. Ook een uitstekende keuze voor wie het clubhoofd vierkant wil openen of houden vanaf de bunker.


58°-60° LobWedge: Met deze irons kun je de bal hoog liften zodat hij niet veel rolt na de impact. De wedge met hoge opstuit (16° tot 18°) is ideaal om in zand of op zachte lies te spelen. Perfect voor spelers die hun slagen aan de bunkers willen spelen door het clubhoofd vierkant te houden bij de impact. Bovendien is de hoge opstuit aanbevolen voor spelers die de bol eerder verticaal willen adresseren.


De zwarte finish van sommige wedges zorgt ervoor dat het zonlicht niet wordt gereflecteerd zodat de golfspeler niet wordt gehinderd.