Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste wandelschoenen?

Terwijl je stapt, is er altijd één voet die in contact is met de grond. Die oefent een dubbele afzetkracht uit met 2 pieken: het neerkomen van de hiel en de voortstuwing vooraan. Het is dus belangrijk om goede schoenen te kiezen, diespeciaal bedoeld zijn om te wandelen. Daarom geven we je een aantal tips die je zullen helpen een keuze te maken.

Hoe kies ik de juiste wandelschoenen? Bovenaan de pagina

Welke kenmerken moet een goede wandelschoen hebben?


- Een schuine hak

- Flex inkepingen

- Rechte afrolas

- Licht gewicht


Wat zijn de voordelen van een leren schoen?


- Betere voethygiëne

- Beter ademend


AF TE RADEN


Schoenen voor trekking: ze zijn te zwaar en te weinig soepel.
Loopschoenen: ze zorgen ervoor dat het lichaam licht voorovergebogen is, een houding die niet geschikt is voor te wandelen en die oncomfortabel kan zijn.


Kijk ook regelmatig na of je schoenen niet versleten zijn, dat kan ervoor zorgen dat je een andere houding aanneemt en dat kan dan weer leiden tot voetproblemen.

Wandelschoenen kiezen volgens het gebruik Bovenaan de pagina

Er zijn 4 verschillende manieren om te wandelen. En elke manier heeft zijn eigen kenmerken en behoeften.


Dagelijks wandelen
Dagelijks wandelen is wat je elke dag doet zonder er zelfs maar bij na te denken. Je doet het wanneer je naar het station loopt, naar de bus, terwijl je aan het werk bent...
Schoenen voor dagelijks wandelen zijn schoenen die je de hele dag draagt.
 

Je schoenen voor dagelijks wandelen moeten dus comfortabel en ademend zijn.

Ontdek onze schoenen voor dagelijks wandelen:

Wellness walking


Dit is rustig wandelen en hiervoor heb je soepele schoenen nodig, die je bij je gewone kleding kunt dragen. Liefst in een sportieve vrijetijdsstijl. Je schoenen moeten je toelaten om comfortabel te wandelen, de hele weg. Een ademend schoen, met mesh of in ademend leer, is ideaal.

Ontdek onze schoenen voor wellness walking:

Sportief wandelen


Sportief wandelen doe je aan een stevig tempo. Hiervoor heb je een sportieve en technische schoen nodig, zodat je doeltreffend kunt stappen. Je schoen moet al je bewegingen volgen en je helpen om snel te stappen. Decathlon raadt je hiervoor lichte schoenen aan, die mooi aansluiten om je voeten voor meer dynamiek en bewegingsvrijheid.

Ontdek onze schoenen voor sportief wandelen:

Nordic Walking


Nordic walking is een manier van wandelen die meestal buiten de gebaande paden wordt gedaan. Daarom raadt Decathlon je waterdichte, lichte, soepele schoenen met noppen aan, die voldoende sterk moeten zijn om je voeten te beschermen tegen steentjes of tegen het stoten met de stok...


Ontdek onze schoenen voor nordic walking:

Wandelschoenen voor kinderen Bovenaan de pagina

De eerste schoentjes


Een kind zet zijn eerste stapjes ergens tussen de leeftijd van 9 en 18 maanden. Maar het is niet omdat je kleintje een paar stappen zet, dat je hem meteen schoentjes moet aantrekken. Wij raden aan om te wachten tot je kind zich zelfstandig kan verplaatsen om specifieke wandelschoenen voor hem te kopen.


De juiste maat
Gebruik een voetmeter om de schoenmaat van je kind te meten.

Koop nooit tweedehandsschoenen voor een kind. Laat hem ook geen schoenen van grote broer of grote zus dragen. Die schoenen hebben al de vorm van een andere voet aangenomen, en hebben dus niet de vorm van de voeten van je kleintje.


Wanneer moet je kinderschoenen vervangen?
Tussen 9 en 24 maand groeien de voetjes van een baby 3 cm. Daarna groeit de voet gemiddeld een centimeter per jaar. Daarom is het erg belangrijk regelmatig nieuwe schoenen te kopen, ongeveer 3 keer per jaar.


Welk soort schoen?
Alle soorten schoenen zijn goed. Newfeel heeft een speciale schoen ontwikkeld: de CITYBOO, die speciaal is aangepast aan kinderen die pas beginnen met lopen. Net als een volledig assortiment schoenen speciaal voor kinderen.

Ontdek onze wandelschoenen voor kinderen:

Hoe weet ik wat mijn schoenmaat is? Bovenaan de pagina

Je kunt heel eenvoudig thuis je schoenmaat meten als volgt:


Allereerst is het belangrijk dat je beide voeten meet om je schoenmaat te kennen. Je moet dan altijd de grootste maat van de twee kiezen.

Ons schoenenassortiment Bovenaan de pagina

Ontdek ons assortiment wandelschoenen: