Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste pointes?

Pointes zijn stijve balletschoenen, anders dan demi-pointes die soepel zijn. Om op pointes te kunnen dansen moet je heel wat trainen, je moet al behoorlijk veel hebben gedanst op demi-pointes en je enkels moeten voldoende sterk zijn. Alleen de leraar kan erover oordelen of een leerling mag beginnen met pointes. Een balletleraar is onontbeerlijk om de juiste technieken aan te leren en fouten te corrigeren. Iemand die de basis niet voldoende onder de knie heeft, zal gemakkelijker blessures oplopen en kan dan misschien nooit meer op pointes dansen. Pas ze altijd met teenbeschermers om de juiste maat te kiezen. Als je geen teenbeschermers hebt, moet je je pointes iets groter kiezen zodat er nog plaats is voor de teenbeschermers. De voet moet stevig vastzitten in de pointe, maar de schoen mag nergens knellen (je tenen mogen niet over elkaar liggen). Om de juiste lengte te vinden, ga je op je tenen staan. Aan de hiel moet je de stof kunnen vastnemen tussen twee vingers (ongeveer 0,5 cm). Aanbevolen voor beginners, en dankzij de ruime pasvorm zijn pointes geschikt voor elke voet en vergemakkelijken ze de overgang van demi-pointes naar pointes.

Praktische tips Bovenaan de pagina

o Laat je balletschoenen en dan vooral je pointes altijd goed drogen tussen twee lessen in, het beste is om af te wisselen tussen twee paar pointes. Tijdens het dansen krijgen je voeten het warm en vocht beïnvloedt de levensduur van je balletschoenen.


o Om je voeten te beschermen, gaat er niets boven teenbeschermers en een paar pleisters. Om blaren of misvormingen aan de tenen te vermijden, mag je je balletschoenen zeker geen maat te klein nemen.

Model satijnen pointes Bovenaan de pagina