Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste ijsschaatsen voor kinderen?

Wie pas begint met ijsschaatsen kan het soms moeilijk hebben met een aantal technische termen. Deze sport heeft immers een heel eigen terminologie die niet altijd even begrijpelijk is voor niet-ingewijden. Maak je geen zorgen, wij helpen je op weg.

Schaatsen voor recreatief gebruik kiezen Bovenaan de pagina

Je kind wil veilig en comfortabel leren schaatsen? 


Om te leren schaatsen, raden wij recreatieve schaatsen aan met een stijve constructie met buitenschaal om de voet van je kind in alle omstandigheden te beschermen. Als je kind recreatief wil schaatsen, is het belangrijk dat hij schaatsen heeft met een scharnierende structuur die goed de bewegingen van zijn voeten volgen. Tot slot zorgt een schaats met een schoen en een tong met anatomisch schuim voor veel comfort tijdens het schaatsen.

Meer weten over schaatsen Bovenaan de pagina

Hieronder vind je de uitdrukkingen die bij de schaatswereld horen.
 
Recreatieve schaatsen 


o Scharnierende structuur: De scharnierende schaal van de schaats zorgt ervoor dat je voet goed wordt ondersteund en tegelijk veel bewegingsvrijheid heeft. De schoen en de tong gevoerd met anatomisch schuim zorgen voor meer comfort. Bovendien zorgen de aantrekgesp en strap ervoor dat je enkel extra goed wordt ondersteund tijdens het schaatsen.
 
Kunstschaatsen 


o Mes: Het mes is langer dan bij ijshockeyschaatsen. Hierdoor kun je stabieler, maar minder krachtig schaatsen. Het mes is voorzien  van punten zodat je figuren kunt maken (pirouettes, sprongen, enz.).
o De schoen: Hier komt je voet in. Verstevigd ter hoogte van de enkel voor meer comfort. Een buitenschaal op de schaats beschermt tegen stoten. Kunstschaatsen hebben tot 7 ogen en 4 haken om de enkel meer vrijheid te geven en om gemakkelijker figuren te kunnen uitvoeren. 


Ideale houding


Wanneer je rechtop staat, moet je hiel stevig vastzitten en je tenen lichtjes het uiteinde van de schaats raken. Wanneer je door je benen buigt, gaat de voet achteruit en raken je tenen het uiteinde van de schaats niet meer.