Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste hockeyschaatsen?

Wie pas begint met ijsschaatsen kan het soms moeilijk hebben met een aantal technische termen. Deze sport heeft immers een heel eigen terminologie die niet altijd even begrijpelijk is voor niet-ingewijden. Maak je geen zorgen, wij helpen je op weg.

IJshockeyschaatsen voor volwassenen kiezen Bovenaan de pagina

Je doet recreatief aan ijshockey of je hebt gewoon zin om te schaatsen?
Wij raden je aan om lichte schaatsen te kiezen, die voldoende zijn uitgerust om comfortabel te zitten en veel gevoel te bieden bij het schaatsen. De meeste ijshockeyschaatsen hebben 9 ogen (of lussen) zodat ze de voet en dan vooral de enkel goed ondersteunen zodat je krachtiger kunt afzetten. Dit type schaatsen is verstevigd aan het enkelgewricht om je voet te beschermen in alle omstandigheden. Het stalen mes voor ijshockey zorgt voor meer agressiviteit in het edgen.
IJshockeyschaatsen zijn bestand tegen de eventuele schokken tijdens wedstrijden of trainingen.

IJshockeyschaatsen voor kinderen kiezen Bovenaan de pagina

Je kind wil nieuwe sensaties beleven, schaatsen én hockey spelen? 


Wij raden je aan schaatsen voor beginners te kiezen, waarin je kind zich op zijn gemak zal voelen zodat hij een bepaald niveau in zijn techniek kan bereiken. Dit zijn schaatsen die zijn voeten goed ondersteunen en hem toch niet hinderen in het maken van vorderingen in het schaatsen. De stalen messen op ijshockeyschaatsen zijn bestand tegen schokken en zowel geschikt voor ijshockey als voor recreatief schaatsen.

Meer weten over schaatsen Bovenaan de pagina

Hieronder vind je de uitdrukkingen die bij de schaatswereld horen.
 
o Het mes: Het mes van een ijshockeyschaats is gebogen voor meer wendbaarheid en kracht. Het moet geregeld worden geslepen (ongeveer één keer per maand). De lengte van het mes verschilt naargelang de maat van de schaats. Het mes is van staal en schokbestendig.
o De schoen: Hier komt je voet in. Verstevigd ter hoogte van de enkel voor meer comfort. Een buitenschaal op de schaats beschermt tegen stoten. Een ijshockeyschaats heeft 9 ogen voor wat de modellen voor volwassenen betreft en 6 voor de kindermodellen.
o Ideale houding: Wanneer je rechtop staat, moet je hiel stevig vastzitten en je tenen lichtjes het uiteinde van de schaats raken. Wanneer je door je benen buigt, gaat de voet achteruit en raken je tenen de voorkant van de schaatsschoen niet meer.