Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Gymschoenen kiezen

Jonge turners en turnsters willen een schoen die zo gemakkelijk mogelijk zit, terwijl moeders het beste comfort willen voor hun kind. Een comfortabele en aan de activiteit aangepaste schoen zal een groot verschil maken voor degene die de schoenen draagt en voor de manier waarop hij of zij aan sport doet. Welke gymschoenen je kiest, zal afhangen van de manier waarop je ze wil gebruiken en je niveau:

Beginners / turnen in een club Bovenaan de pagina

Een lichte gymschoen die goed aan de voet blijft zitten is aanbevolen voor turnen in een turnclub of op school. Het is ook erg belangrijk dat de schoen slipvast is, om te vermijden dat de turnster of turner valt en zich bezeert, wat vaak gebeurt bij kinderen die bijvoorbeeld op kousen turnen. Wij stellen je onze artikelselectie voor met de Rythme 300. Die gymschoen is erg geschikt voor jonge kinderen omdat hij gemakkelijk aan te trekken en te onderhouden is.

Gevorderde turners en turnsters / turnen in een club of circus Bovenaan de pagina

Om te oefenen in goede omstandigheden, moeten de gymschoenen zoveel mogelijk grip bieden zodat de turner of turnster zich beter kan afzetten en comfortabel en veilig kan turnen. Wij stellen je onze artikelselectie voor met de Kid gym light shoes. Door zijn soepele en lichte zool geeft deze gymschoen werkelijk het gevoel van op blote voeten te turnen.

Ervaren turners en turnsters Bovenaan de pagina

Om veilig toesteloefeningen te kunnen uitvoeren, is vaak een leren gymschoen nodig voor een perfecte soepelheid en om de wreef maximaal te kunnen strekken. Wij stellen je onze artikelselectie voor met de leren Rythmiques met splitzool die maakt dat je ook op je tenen kunt staan.


Demi-pointes worden aanbevolen voor ervaren ritmische gymnasten. Ze zijn in leer en beschermen dus de voorvoet tegen wrijving, bovendien gaan ze verschillende jaren mee.