Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste golfballen?

Deze gids helpt je om golfballen te kiezen. Kijk snel verder!

De juiste golfbal is een heel belangrijk element om goed te presteren bij golf. Een bal die past bij jouw speelstijl en behoeften (afstand, controle,...) wordt een echte bondgenoot bij elke slag. Zo zal, afhankelijk van de verschillende kenmerken (samenstelling, compressie, materialen,...), de bal je helpen om je afstanden te optimaliseren, je trajecten te beheersen, ongewenste effecten te beperken of ook beter te chippen.

Welke golfbal kiezen? Bovenaan de pagina

Je bent beginner en wil graag verder slaan

Kies bij voorkeur harde ballen (2-piece golfballen of meerlaagse ballen). Kies een bal met veel dimples die gemakkelijker door de lucht vliegt.

Je speelt regelmatig en wil graag de bal beter controleren, en tegelijk ook verder slaan

Kies een gemengde 3-piece bal bestaande uit soepeler materialen als urethaan dat uitzonderlijk veel gevoel biedt. Kies een bal met weinig dimples omdat die preciezer is en gemakkelijker te controleren.

Je speelt intensief en wil de bal effect meegeven

Er bestaan zachte ballen die uitzonderlijk goed presteren omdat je ze ver kunt slaan en deze ballen toch uitzonderlijk veel gevoel bieden.


Meer informatie ...

Er bestaan twee soorten golfballen:


- Ballen voor training: te herkennen aan hun gele kleur of witte kleur omringd met rood.
 - Wedstrijdballen 


Een golfbal bestaat uit meerdere lagen (2, 3, soms 4 of zelfs 5 lagen):

Compressieniveau van de bal: het compressieniveau van de bal heeft betrekking op de stijfheid van de bal. Er bestaan verschillende compressieniveaus voor een bal: 70, 80, 90 en 100. Welke compressie je kiest, hangt af van de snelheid van je swingbeweging: hoe sneller je swing, hoe hoger het compressieniveau van je golfbal moet zijn en andersom.


Aantal en diepte van de dimples: de dimples zijn bedoeld om de bal gemakkelijker door de lucht te laten vliegen. Hun aantal en vorm verschilt naargelang het soort golfbal.


Wanneer je een golfbal kiest, moet je ook letten op de snijbestendigheid van de bal.
Geef de voorkeur aan golfballen met een erg sterke buitenschaal in urethaan of surlyn.