Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste freeride of freestyle skates?

Om te skaten moet je goede controle hebben over je lichaam. In deze gids vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste rollers te kiezen, aangepast aan je niveau.

Meer weten over rollers Bovenaan de pagina

Wie pas begint met rollerskaten kan het soms moeilijk hebben met een aantal technische termen.
1) ABEC
ABEC is een norm voor lagers. Hoe hoger de ABEC, hoe hoger de rotatiesnelheid. Of, om het duidelijker te maken, voor een beginner zijn lagers van het type ABEC 1 aan te raden, hiermee kun je beter je evenwichtsgevoel ontwikkelen.
2) De hardheid en diameter van de wielen op een freeride skate

De hardheid van de wielen wordt aangeduid in "A". Zo is een 76A wiel een zacht wiel. Het zal veel gebruikscomfort en grip bieden. Maar het zal ook sneller verslijten. Een 80A wiel zal dan weer harder zijn en een reactiever contact met de grond bieden, en minder snel slijten.
3) De hardheid en diameter van de wielen op een freestyle skate

Freestyle skates hebben kleinere en hardere wielen voor meer wendbaarheid en om gemakkelijker je snelheid te beheersen.
4) Composiet of aluminium frame?

- Een composiet frame is soepeler in het gebruik en zal comfortabeler zijn doordat het trillingen absorbeert. Het is daarentegen minder reactief.
- Een aluminium frame vind je terug op rollers voor ervaren of expert skaters. Het is stijver, voor meer precisie, reactiviteit en gevoel.

Freeride rollerskates Bovenaan de pagina

Als je de stad als je speelterrein ziet en van sensatie houdt, is een freeride skate wat je nodig hebt. Deze zijn bij uitstek geschikt voor street skating.
Dit type skate is geschikt voor veelzijdige skaters die even gemakkelijk sprongen maken als slalommen of verdere tochten maken. De skates zijn nerveus en wendbaar en geschikt voor elke skatestijl.

Freestyle rollerskates Bovenaan de pagina

Om in het skatepark of op straat te skaten, bijzonder geschikt voor jongeren die willen beginnen met skaten of vorderingen maken. Als je dol bent op sensatie, als je houdt van tricks, gaps, ramps of bochten is deze skate voor jou gemaakt.