Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste fitness-skates?

Om te skaten moet je goede controle hebben over je lichaam en heb je een goed evenwichtsgevoel en doorzettingsvermogen nodig. Om veilig te skaten, is het heel belangrijk dat je op eigen tempo vorderingen maakt en dat je geen stappen in het leerproces overslaat. In deze gids vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste rollers te kiezen, aangepast aan je niveau.

Meer weten over rollers Bovenaan de pagina

Wie pas begint met rollerskaten kan het soms moeilijk hebben met een aantal technische termen.
1) ABEC

ABEC is een norm voor lagers.Hoe hoger de ABEC, hoe hoger de rotatiesnelheid. Of, om het duidelijker te maken, voor een kind zijn lagers van het type ABEC 1 aan te raden, hiermee kan het beter zijn evenwichtsgevoel ontwikkelen.
2) De hardheid en diameter van de wielen

De hardheid van de wielen wordt aangeduid in "A". Zo is een 78A wiel een zacht wiel. Het zal veel gebruikscomfort en grip bieden. Maar het zal ook sneller verslijten. Een 88A wiel zal dan weer harder zijn en een reactiever contact met de grond bieden, en minder snel slijten.
3) Composiet of aluminium frame?

- Een composiet frame is soepeler in het gebruik en zal comfortabeler zijn doordat het trillingen absorbeert. Het is daarentegen minder reactief.
- Een aluminium frame vind je terug op rollers voor ervaren skaters. Het is stijver, voor meer precisie, reactiviteit en gevoel.

Rollers voor beginners Bovenaan de pagina

Je bent op zoek naar nieuwe sensaties maar weet niet goed hoe je het juiste product moet kiezen.
Om te rollerskaten is een zekere behendigheid vereist. Daarom is het belangrijk dat je skates kiest volgens je niveau, zodat het risico op vallen verkleint en je meer geniet van het skaten. Wanneer je nog aan het leren bent, moet je de voorkeur geven aan rollerskates met composiet frame, die zijn soepeler en comfortabeler; aan zachte wielen voor meer grip en aan ABEC 3 lagers om veiliger je evenwicht te leren bewaren.

Rollers voor gevorderden Bovenaan de pagina

Je hebt de basis onder de knie, kunt remmen en bochten maken, nu ben je klaar voor performantere skates. Je hebt een performantere skate nodig, met een goed rolvermogen zodat je kunt genieten van tochtjes op asfalt.
Kies voor:

o Een skate met aluminium frame voor meer reactiviteit en precisie op je trajecten

o Lagers van het type ABEC 5 (of hoger) voor meer comfort tijdens het skaten en om doeltreffend sneller te kunnen gaan

o En hardere wielen die meer gevoel geven op de ondergrond en heel wat minder snel zullen slijten dan de lagers voor beginners.