Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste voetbal?

Een voetballer kiest een voetbal in hoofdzaak volgens de manier van spelen: veldvoetbal, zaalvoetbal of recreatief voetballen.

Bal voor veldvoetbal: Bovenaan de pagina

De ballen voor veldvoetbal uit ons assortiment zijn officiële wedstrijdballen.
De voetbal moet rond zijn, met een omtrek tussen 68 en 70 cm en een gewicht tussen 420 en 445 g. Hij is met de machine genaaid (+), met de hand genaaid (++), of thermogelijmd (+++).
Deze voetbal is bedoeld voor het voetballen op natuurgras of kunstgras. De ballen mogen niet worden gebruikt op een slijtende ondergrond.
Er bestaan verschillende maten:
Maat 5 voor U19 en U15


Maat 4 voor U13, U11 en U9.


Maat 3 voor de jongsten, U7


OPGELET: Altijd de druk respecteren die staat aangegeven op de bal om optimaal te spelen.

Bal voor zaalvoetbal: Bovenaan de pagina

De ballen voor zaalvoetbal uit ons assortiment zijn bedoeld voor zaalvoetbal of indoor voetbal.
Een bal voor zaalvoetbal is in principe vervaardigd van synthetisch materiaal (PU of TPU). Hij is kleiner dan de bal voor veldvoetbal en heeft een omtrek tussen 62 en 64 cm. De ballen zijn speciaal bedoeld voor zaalvoetbal en hebben een zwakkere opstuit, om meer over de grond en technischer te kunnen spelen.
De bal voor indoor voetbal is van synthetisch materiaal (PU of TPU). Hij is even groot of iets kleiner dan de bal bij klassiek veldvoetbal. De opstuit houdt het midden tussen die van een klassieke voetbal en een bal voor zaalvoetbal.
OPGELET: Altijd de druk respecteren die staat aangegeven op de bal om optimaal te spelen.

Ballen voor recreatief voetbal: Bovenaan de pagina

De ballen voor recreatief voetbal uit ons assortiment zijn bedoeld om recreatief te voetballen met vrienden, op elk soort ondergrond.
De ballen voor recreatief voetbal zijn vervaardigd van een specifiek materiaal voor elk soort ondergrond: gras, zand, asfalt of beton.
OPGELET: Altijd de druk respecteren die staat aangegeven op de bal om optimaal te spelen.