Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste stepbank/stepper?

Die toestellen stimuleren het oplopen van een trap. Ze trainen de onderste ledematen, en dan vooral de dijspieren en bilspieren. Ze stimuleren de bloedsomloop en lymfestroom.

Welke zones wil je trainen? Bovenaan de pagina

Gebruikstip: zet je voeten goed plat op de treden tijdens het steppen (de voeten niet van de voetplanken afhalen).

Kenmerken van het stepbankje Bovenaan de pagina

Steppen is leuk om te doen en zal vooral mensen die gewicht willen verliezen op muziek kunnen bekoren. Steppen simuleert het oplopen van een trap, maar is vooral gebaseerd op een meeslepende choreografie waarbij je verschillende passen na elkaar uitvoert.


Met steppen maak je je lichaam strakker, verbrand je calorieën, beweeg je, krijg je meer energie, verbeter je je ademhaling en houding.


Elke sessie zet voornamelijk de spieren van dijen en kuiten aan het werk, dankzij oefeningen waarbij je de knieën buigt en je voeten afzet.


Er zijn verschillende niveaus, afhankelijk van de moeilijkheid van de choreografie, het tempo van de muziek en de positie van het stepbankje. Hoe hoger het stepbankje, hoe intenser de impact op de grond en gespierder je lichaam wordt. Je hebt goede fitnessschoenen nodig om de schokken op te vangen en je enkels te ondersteunen.

Als je slankere benen wil, kun je je stepbankje beter niet te hoog instellen. Als je daarentegen je beenspieren wil ontwikkelen, stel je het stepbankje hoger in.

Je kunt oefenen in een fitnesscentrum of thuis, met een persoonlijke videocoach en op meeslepende muziek

Kenmerken van de stepper Bovenaan de pagina

Net als een stepbankje simuleert een stepper het oplopen van een trap. De modellen die worden aangeboden op decathlon.fr zijn uitgerust met weerstanden met hydraulische zuigers voor meer comfort en soepelheid.


Het niveau van de oefening wordt bepaald door de snelheid waarmee je beweegt.


Er zijn 2 instellingen mogelijk:

- Op de zuiger: de gebruiker regelt de hydraulische weerstand.
- Mechanisch: in dat geval verandert de gebruiker de positie van de zuiger door een wieltje losser te draaien of aan te draaien.