Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste step voor volwassenen?

Het meest ingewikkelde aan steppen is dan ook het juiste model vinden. Welke step je kiest, zal afhangen van volgende criteria: de ruimte die de step inneemt (je wil bijvoorbeeld een compacte step die je kunt meenemen op de metro) en van de afstand die je ermee wil afleggen. In deze gids vind je alle informatie om die step te vinden die het meest zal beantwoorden aan je verwachtingen en je gebruik.

Meer weten over de step Bovenaan de pagina

Wie pas begint met steppen, kan het soms moeilijk hebben met een aantal technische termen.


1) ABEC

ABEC is een norm voor lagers. Hoe lager de ABEC, hoe lager de rotatiesnelheid van de lager. Geef de voorkeur aan lagers van het type ABEC 5 minimum. Ze bieden een betere rolkwaliteit. ABEC 7 lagers of gelijkwaardig hebben een nog betere rolkwaliteit en zijn nog comfortabeler omdat je je minder vaak moet afzetten.


2) De hardheid en diameter van de wielen

De hardheid van de wielen wordt aangeduid met een "A". Zo is een 75A wiel een zacht wiel. Het zal veel gebruikscomfort en grip bieden. Maar het zal ook sneller verslijten.


Een 85A wiel zal dan weer harder zijn en een reactiever contact met de grond bieden, en minder snel slijten. De diameter van de wielen komt overeen met de wielmaat.
Hoe groter de diameter van de wielen, hoe comfortabeler het steppen zal zijn.
Zo zal een step met wielen van 200 mm comfortabeler en sneller zijn dan een step met wielen van 100 mm.


3) De veringen

Actieve veringen voor- en achteraan vangen schokken beter op en zijn ideaal bij een oneffen ondergrond in de stad. Ze maken de step wel minder nerveus bij het afduwen.
Kies voor een goed compromis met een vering vooraan om de armen te ontlasten op oneffen asfalt en trillingdempers ter hoogte van het deck en het achterwiel voor minder trillingen in de benen.


4) Het deck

Het deck en het frame zijn in aluminium. Aluminium wordt gebruikt omdat het een licht materiaal is en omdat het niet roest. Het verhoogt dus het comfort en de levensduur van de step.

Een step voor korte trajecten kiezen Bovenaan de pagina

Naargelang het gebruik, zal je voor je step op verschillende dingen moeten letten. Daarom, en om je te helpen kiezen, hebben wij de steps ingedeeld in twee categorieën: korte trajecten, middellange en lange trajecten. De step die je kiest, zal dus perfect aangepast zijn aan je gebruik.
Als je dagelijks ongeveer 1 tot 2 kilometer aflegt, is deze serie iets voor jou. Kies voor wielen van minstens 175 mm en ABEC 5 lagers. Die uitrusting is onmisbaar om je gemakkelijk te kunnen verplaatsen in de stad. De wielen zijn ideaal voor veel gebruikscomfort bij korte verplaatsingen. Wielen in PU vergemakkelijken het afduwen bij minimale inspanning. Verkies lichtheid boven comfort, dat wil zeggen dat het voor die afstanden zinloos is je step nodeloos zwaar te maken met een vering, een lichtere step zal veel aangenamer zijn, vooral wanneer je hem moet vervoeren.

Een step voor middellange en lange trajecten kiezen Bovenaan de pagina

Naargelang het gebruik, zal je voor je step op verschillende dingen moeten letten. Daarom, en om je te helpen kiezen, hebben wij de steps ingedeeld in twee categorieën: korte trajecten en middellange en lange trajecten. De step die je kiest, zal dus perfect aangepast zijn aan je gebruik.
Dit deel is bedoeld voor dagelijkse trajecten van 2 tot 5 kilometer. Voor dit soort verplaatsingen moet je step comfortabel, stevig en snel zijn. Daarom raden wij je een step aan met wielen van 200 mm en ABEC 5 lagers. De grote wieldiameter is ideaal voor langere afstanden, voor een optimaal gebruikscomfort. Wielen in PU vergemakkelijken het afduwen bij minimale inspanning. Om de ongemakken van het rijden in een stad (bijvoorbeeld: trottoir) te vermijden, raden wij je aan een step met vering vooraan en/of achteraan te kiezen. Als je het openbaar vervoer gebruikt, kies je een lichte step die je snel en gemakkelijk kunt opvouwen.