Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste hybridefiets / stadsfiets?

Hybridefietsen zijn veelzijdige fietsen die zich zowel op de weg, op straat als op kleine paadjes thuis voelen, die zowel geschikt zijn voor de stad als voor het platteland. Er zijn verschillende modellen van fietsen die voldoen aan verschillende eisen of manieren van gebruik: kies de fiets die het best voldoet aan jouw verwachtingen!

Recreatief gebruik Bovenaan de pagina

Hybridefietsen zijn allroundfietsen. Ze voelen zich zowel in de stad als op smalle landwegen thuis en zijn dus perfect voor iedereen die korte tochtjes wil maken en af en toe de drukte van de stad  wil ontvluchten.


Ze hebben een uniseks frame, dat zowel geschikt is voor mannen als voor vrouwen.
Afhankelijk van het model en de prijs zijn deze fietsen met minder of meer accessoires en snufjes uitgerust. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit een fiets met of zonder verende voorvork of met of zonder geveerd frame.


Een volledig geveerde fiets geeft je meer comfort op hobbelige wegen, het grote nadeel is dat je er geen bagagedrager op kunt monteren omdat het frame vering heeft en dus wordt samengedrukt.


Deze fietsen zijn uitgerust met een comfortabel zadel, zodat je in alle rust en gemak je tochtjes kunt afwerken. Ze zijn ook allemaal uitgerust met verschillende versnellingen, zodat je eender welke helling of eender welke ondergrond aankan.

Stadsfietsen Bovenaan de pagina

Gebruik je de fiets om naar het werk te rijden, boodschappen te doen of je vrienden een bezoekje te brengen en blijf je daarbij op de fietspaden en verharde wegen, dan is een echte stadsfiets helemaal iets voor jou!


Deze fietsen hebben grote wielen en redelijk dunne banden, perfect om heel vlot en gemakkelijk over asfalt te rijden. Je kan er een mandje of fietstassen aan bevestigen, bovendien is dit soort fietsen comfortabel en vaak volledig uitgerust voor de openbare weg. Een stadsfiets moet praktisch en doeltreffend zijn!

Regelmatig gebruik Bovenaan de pagina

Sportieve fietsen zijn vooral bestemd voor sporters of voor mensen die zich regelmatig met de fiets verplaatsen.


Deze fietsen zijn uitgerust met verschillende versnellingen, zodat je vlotter bergop en bergaf rijdt. Ze hebben ook een comfortabel zadel en een vrij plat stuur, zodat je een tegelijk sportieve en comfortabele houding kunt aannemen op je fiets.


En tot slot zijn ze ook redelijk licht, voor nog meer gemak en minder hinder tijdens het fietsen.

Intensief gebruik Bovenaan de pagina

Een lange trektocht met de fiets, kan dat? In dat geval raadt Decathlon je een fiets aan met een extreme weerstand, die uitstekend bestand is tegen alle mogelijke omstandigheden.
Of je nu regelmatige tochtjes van een paar uur maakt of fietsreizen van meerdere weken, deze fietsen zullen je niet in de steek laten, waar je ook komt.
Dit soort fietsen zijn niet uniseks en onderscheiden zich van elkaar door de vorm van het frame.
Vrouwen kunnen kiezen voor een frame dat in het midden wat is verlaagd, zodat ze vlotter op de fiets kunnen stappen en wat meer bewegingsvrijheid hebben. De fietsen hebben ook meerdere versnellingen, zodat je je verzet perfect kunt afstemmen op de hellingsgraad van de weg.
Afhankelijk van het model kan je kiezen voor oliedrukremmen (die zijn krachtiger), dynamoverlichting (die werkt dankzij de wrijving van de velg), meer of minder versnellingen en tal van andere snufjes, die je ontdekt op de productfiche bij elke fiets. Dit soort fietsen vind je bijvoorbeeld in ons Riverside-gamma.

Welke fietsmaat kies je? Bovenaan de pagina

Fietsen voor volwassenen zijn uitgerust met wielen van 26 of 28 inch. 


De wielmaat varieert naargelang de grootte van de fiets.


Als je twijfelt tussen twee maten, denk er dan aan dat kleinere wielen meer wendbaarheid geven, vooral op kronkelende wegen en paden. Met wielen van 28 inch hoef je je dan weer minder in te spannen om meer snelheid te halen. 


De juiste fietsmaat kies je op basis van je lengte, gemeten van kop tot teen.

Fietsmodel
Gamma Stadsfietsen
Gamma Occasionneel en Regelmatig gebruik
Gamma Intensief gebruik
Maat M / 26" Maat L / 28" Maat XL / 28"
Eén maat
1m55 tot 1m73 1m73 tot 1m85 1m85 tot 1m95
1m55 tot 1m73 1m73 tot 1m85 1m85 tot 1m95