Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste snowboardhelm?

In de winter geniet het hele gezin van een onvergetelijke wintersportvakantie! Maar hoeveel fun wintersport ook is, het is niet voldoende dat je kunt skiën of snowboarden, je hebt ook comfortabele wintersportkleding nodig, aangepast aan het gebruik en aan de vaak extreme weersomstandigheden. Volg de gids:

Hoe kies ik de juiste helm? Bovenaan de pagina

Een helm mag niet te hard drukken op het gezicht maar ook niet te los zitten: wanneer je het hoofd beweegt, moet hij goed blijven zitten.
Ga na of je je skibril kunt dragen samen met de helm die je past (niet te veel tocht aan het voorhoofd), of je nog voldoende hoort (aanwezigheid van andere skiërs of snowboarders in de buurt, tips van de monitoren), of de helm goed zit aan je oren (comfort) en of de kinband goed sluit.
Een laatste criterium is ook interessant: audio. Sommige van onze helmen zijn immers voorzien van een Bluetooth systeem om te luisteren en/of te communiceren.

Voordelen van een helm Bovenaan de pagina

Pasvorm en aanpasbaarbheid

Extra set schuimstof inserts of een wieltje om de maat te verstellen. De kwaliteit van de voering is bepalend voor het comfort.
Verluchting

Verbetert het thermisch comfort en regelt de luchtstroom. Zorgt ook voor de afvoer van transpiratie.
Lichtheid

Hoe lichter de helm, hoe gemakkelijker je het hoofd kunt bewegen en hoe meer draagcomfort.
Bescherming tegen schokken
Voor je veiligheid zijn al onze helmen conform de norm CE EN 1077.