Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste roeitrainer?

Elke roeitrainer is ontwikkeld om een optimaal gebruikscomfort te garanderen, afhankelijk van een bepaalde doelstelling. Je doelstelling is dus het eerste criterium om je keuze te maken. Thuis de ervaringen beleven van de roeisport? Weer aan beweging doen? Intensief trainen als voorbereiding voor een bepaalde sport? Wat meer toelichting ... Eens je je doelstelling hebt bepaald, kun je kiezen uit verschillende modellen met elk hun eigen functionaliteiten.

Welk type roeitrainer voor
mijn doelstelling? Bovenaan de pagina

Roeitrainers verschillen in de eerste plaats volgens het treksysteem.
Er bestaan 2 soorten om op twee verschillende manieren te trainen ... voor verschillende doelstellingen.
De "Scandinavische en/of Latijnse" trekbeweging: als je het echte roeien zo dicht mogelijk wil benaderen, moet je voor dit type kiezen!
Dit systeem probeert de bewegingen in een roeiboot zo getrouw mogelijk na te bootsen.
Het belast de hele rug.
Opgelet, de beweging "juist" uitvoeren is niet zo eenvoudig, vooral wanneer je nog nooit hebt geroeid, en vraagt een uitstekende coördinatie.
De centrale trekbeweging: wil je opnieuw aan lichaamsbeweging doen?
Of intensiever (zelfs erg sportief) trainen?
Omwille van zijn voordelen zijn de toestellen met centrale trekbewegingen het type roeitrainer dat het meest voorkomt, zowel voor gebruik thuis als in fitnesscentra.
Het garandeert een symmetrische en uiterst soepele trekbeweging.
Op die manier kun je je gemakkelijker concentreren op een goede houding (rechte rug, aanspannen van de buikspieren ...) om comfortabel en toch doeltreffend te trainen.

De kenmerken en voordelen
van de roeitrainer Bovenaan de pagina

Het weerstandssysteem In ons assortiment zijn er 2 soorten weerstandssystemen:


Magnetische weerstand: dit systeem is in de eerste plaats gebruiksvriendelijk en geruisloos! Door aan een knop te draaien, zet de gebruiker een kabel in beweging die dichter bij een magneet van het vliegwiel komt en zo zorgt voor meer weerstand, dat wil zeggen het trekken "lastiger" maakt. Dit alles zonder wrijving, dus stiller.

 

Luchtweerstand: dit systeem heeft het voordeel dat je met deze roeitrainer je training geleidelijk zwaarder kunt maken, met een vrijwel eindeloos aantal weerstandsniveaus.
Hoe harder je trekt, hoe groter de weerstand.
Met de mogelijkheid om de hoeveelheid lucht die in de trommel stroomt te regelen, met een directe invloed op het weerstandsniveau;


Bekijk het compatibele model:

Display: Alle displays geven basisinformatie: snelheid, afgelegde afstand, verstreken tijd, gemiddeld aantal verbrande calorieën.
De hartslag wordt nauwkeurig gemeten met behulp van een hartslagband, in optie of meegeleverd.


Bekijk het compatibele model:


Integratie in je interieur Bovenaan de pagina

Houd rekening met de plaats die je hebt om je roeitrainer op te bergen. Geef de voorkeur aan compacte toestellen: sommige modellen roeitrainers hebben een slim opklapsysteem om ze gemakkelijk op te bergen. Handig wanneer je thuis niet zoveel plaats hebt.

Welke zones wil je trainen? Bovenaan de pagina

Een roeitrainer zet 80% van de spieren aan het werk. Je traint er zowel je bovenlichaam als je benen mee. Het toestel is ideaal voor een volledige training van hart, bloedvaten en longen.