Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste putter?

Dit zijn golfclubs die op de green worden gebruikt, om de bal in de hole te slaan. Deze gids zal je helpen om een keuze te maken.

Dit zijn golfclubs die op de green worden gebruikt, om de bal in de hole te slaan. Ze zijn min of meer licht. Hoe langzamer de green lijkt, hoe zwaarder je putter moet zijn.


Een putter die is aangepast aan je bewegingen zal de doorslag geven voor de kwaliteit van je prestaties. De meeste golfspelers zullen immers 36 putts spelen op een golfbaan, terwijl ze slechts ongeveer 14 drives slaan. De putter is dus de belangrijkste golfclub in je tas!


Er bestaan 3 hoofdvormen van putter: de klassieke vorm (of blade) de semi-mallet en de mallet.

Welke putter kiezen? Bovenaan de pagina

Volgens je beweging:


Als je met een rechte swing put, heb je een "face balanced" putter nodig.


De kenmerken van dit type putter zijn dat deze perfect uitgebalanceerd is, het slagvlak blijft dus altijd recht tijdens het slaan.


Als je met een "arc swing" put, heb je een heel-toe putter nodig.


Zoals de naam het al aangeeft, is het gewicht van deze putter verdeeld over de heel en de toe van de club, de club zal dus vanzelf openen bij het omhoog gaan en sluiten bij het naar beneden gaan.


Volgens de zaken waar je last mee hebt:


Als je problemen hebt om te doseren kies dan voor een blade putter, die is lichter en geeft betere feedback.


Als je problemen hebt met het ritme en het oplijnen, kun je beter een mallet of zelfs semi-mallet putter kiezen. Die zwaardere putter maakt de swingbeweging gemakkelijker en geeft de bal dus meer spin. Bovendien zijn ze voorzien van een lange oplijnmarkering.


Als je gewoonlijk de hole rechts mist, kies dan een putter met een offset, dat wil zeggen dat de shaft niet in één lijn ligt met het clubhoofd. Hiermee kun je je handen voor het clubhoofd van de putter plaatsen en op die manier het clubhoofd sluiten bij het slaan.


Als je gewoonlijk de hole links mist, kies je een putter zonder offset.