Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste loopband?

Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je eerst begrijpen waarom de ene loopband voor jou beter zal zijn dan de andere. Elke loopband is zo ontworpen dat je comfortabel kunt lopen aan een bepaalde doelsnelheid, en dat comfort wordt bepaald door de grootte van het loopvlak, de kracht van de motor en de constructie. Die elementen zullen rechtstreeks een invloed hebben op de afmeting van het toestel en ook op de prijs.

Welke loopband voor welk soort
lichaamsbeweging? Bovenaan de pagina

Wanneer je een loopband wil aanschaffen, moet je allereerst weten op welke manier je aan lichaamsbeweging wil doen: wil je rustig wandelen? Actief wandelen? Joggen? Hardlopen? Een combinatie van het bovenstaande? Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je eerst begrijpen waarom de ene loopband voor jou beter zal zijn dan de andere.


Aan een snelheid van 1 tot 8 km/u wandel je (van "rustig" tot "sportief"). Sneller dan 8 km/u ben je aan het joggen of hardlopen.


Een loopband om te wandelen is compacter dan een loopband om te lopen. Er bestaan 2 types: zonder motor en met motor.


Loopbanden bieden een ruime waaier aan trainingsmogelijkheden, bij elk weer en op elk ogenblik. Bovendien is het veilig en comfortabel voor je gewrichten.


Loopband zonder motor

Op een loopband zonder motor gaat de loopband vooruit door de druk van de voeten op de band. Om gemakkelijker te bewegen, hellen deze loopbanden. Dit type loopband is lichter maar biedt niet de mogelijkheid om een plat vlak te stappen of lopen. Afhankelijk van het model, kan de beweging minder soepel verlopen en dit kan je gewrichten zwaarder belasten.


Loopband met motor

Op een loopband met motor wordt de band aangedreven door een motor. De band heeft dus een constante snelheid, die de gebruiker kan instellen naar wens (vanaf
1 km/u). Dit heeft twee voordelen: je kunt op een plat vlak stappen of lopen en het comfort voor de gewrichten is optimaal.


Loopband voor hardlopen

Een loopband voor hardlopen zal altijd met motor zijn. Het vermogen van de motor speelt een belangrijke rol omdat dit toelaat om een snelheden te halen tussen 1 en
16 km/u. Afhankelijk van de prijs zullen sommige loopbanden voorzien zijn van hartslagsensoren, wordt de snelheid weergegeven, kun je een helling instellen of aflezen hoeveel calorieën je al hebt verbruikt.

Technische kenmerken Bovenaan de pagina

Integratie in je interieur Bovenaan de pagina

Welke zones wil je trainen? Bovenaan de pagina