Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Het juiste kiteboard kiezen

De twee soorten boards... Kiezen volgens je niveau...

De twee soorten boards Bovenaan de pagina

o De "twintip" modellen

De twintip modellen hebben een symmetrische vorm en vormen de meerderheid van boards op de markt, daarom zullen ook de meeste kiters hiermee surfen, ongeacht hun niveau of stijl van kiten. Het zijn erg veelzijdige boards.


o De "directionele" modellen

De directionele modellen lijken meer op een surfboard en zijn de boards bedoeld voor waveriding, met of zonder voetbanden, en ook voor racen (wedstrijden). De vorm lijkt op die van een windsurfplank, maar dan korter.

Ze hebben bovendien een voor- en een achterkant met vinnen achteraan en worden dus bij voorkeur in één richting gebruikt. Dit type board is bedoeld voor ervaren kitesurfers.

Kiezen volgens je niveau Bovenaan de pagina

o Beginners

Beginners kiezen voor een vrij breed twintip board voor zoveel mogelijk draagvermogen. Kies ook een board dat soepel is, voor meer comfort en tolerantie.
o Freestylers

Als je freestyler bent, kies je een vrij breed twintip board. Een board dat breder is, zal stabieler zijn en dus perfect om figuren te maken.
o Gevorderde en ervaren kitesurfers en freeriders

Kies een twintip board met een kleinere oppervlakte voor een betere hanteerbaarheid, meer snelheid en dus meer sensaties. Je kunt ook een directioneel board kiezen voor meer efficiëntie op de golven. De afmeting van een directioneel board zal naargelang je gewicht tussen de 5'2 en 6'6, de meest gevraagde afmeting ligt tussen de 5'8 en 6'2.


Dit zijn de aanbevolen afmetingen van twintip boards volgens je gebruik.
Hoe zwaarder je bent, hoe groter je board moet zijn en andersom.

Gebruik
Afmeting board
Beginner Freestyler Gevorderd, expert of freerider
Tussen 130 cm x 39 cm en 142 cm x 41 cm Tussen 132 cm x 39 cm en 138 cm x 42 cm Tussen 128 cm x 38 cm en 136 cm x 40 cm