Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste hartslagmeter met gps?

Dankzij een hartslagmeter met gps kun je efficiënt trainen.

Wat is een hartslagmeter? Bovenaan de pagina

Met een hartslagmeter kun je je hartslag controleren tijdens of na de inspanning. Je kunt er ook de opgeslagen gegevens mee overzetten op je computer om ze te analyseren!
Het is belangrijk om een hartslagmeter te kiezen die beantwoordt aan je behoeftes. Sommigen willen hun hartslag in de gaten houden, anderen wille prestaties neerzetten, hun training optimaliseren of calorieën verbranden. Voor wie nog wat meer wil, zijn er zelfs hartslagmeters met een gps waarmee je nog nauwkeuriger kunt opvolgen en analyseren.
Met behulp van je hartslagmeter kun je de snelheid en gelopen afstand controleren. Vaak levert de fabrikant bij zijn toestel ook software om je vorderingen op te volgen en te analyseren. Je kunt je prestaties dan vergelijken met die van je vrienden, van andere wedstrijddeelnemers...
Goede redenen om een hartslagmeter te gebruiken
Kies een hartslagmeter volgens je niveau en je ambities! Grote wedstrijdlopers gebruiken de meest geavanceerde hartslagmeters.

De goede redenen om een gps-horloge te gebruiken Bovenaan de pagina

Een gps-horloge is ideaal voor lopers die intervallen willen plannen, die alles willen weten over hun route (op pc en Google Earth), hun snelheid en tempo.
Met je gps-horloge kun je tijdens het lopen heel gemakkelijk de uitgestippelde route volgen. Je optimaliseert je trainingen doordat je bijvoorbeeld je snelheid of hoogteverschillen in je route kunt analyseren.
Je gps-horloge kan ook worden verbonden met een hartslagmeter.
Hoe kies ik de juiste hartslagmeter met gps?
Er bestaan tal van hartslagmeters met gps. Elk model heeft een andere prijs en andere functies. Wij maken onderscheid tussen lopers die lopen om fit te blijven en lopers die lopen om te presteren. Hoe meer prestatiegericht je bent, hoe meer geavanceerde functies je hartslagmeter met gps mag hebben, bijvoorbeeld een stappenteller, functies om je trainingen te beheren voor een nauwkeurige analyse van je prestaties, tijd en afgelegde afstand.