Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste golftas?

Er zijn twee types van tassen. Deze gids zal je helpen een keuze te maken.

Er bestaan vier soorten tassen: kokertassen, reistassen, standbags en trolleytassen.
Kies een tas volgens je behoeften. Een tas moet een hulp en geen last zijn, let dus op het opberggemak (scheidingswanden tussen de clubs, multifunctionele zakken) en het gebruiksgemak (bevestigingen voor handschoenen, tee, regenhoes, handgrepen).

Welke tas kiezen? Bovenaan de pagina

Kokertassen zijn erg licht en nemen heel weinig plaats in bij het golfen of op reis.


Draagbare standbags met twee riemen, bedoeld om te worden gedragen (kunnen ook op een trolley worden gezet). Neemt in de koffer van je auto minder plaats in dan een trolleytas.


Trolleytassen, met veel zakken en grote inhoud, gemakkelijk toegankelijk op een trolley (een goede keuze voor mensen met rugklachten).


Meer informatie ...


Wanneer je je tas kiest, moet je ook letten op een aantal zaken die misschien details lijken maar belangrijk kunnen zijn in de praktijk.


Het gewicht en de hanteerbaarheid:


Een draagbare tas mag niet meer wegen dan 3 kg. Denk erom dat een volledige set plus accessoires ongeveer 10 kg kan wegen.


Let op het soort draagriem, het aantal handgrepen, hun ergonomie...
 

De toegankelijkheid van je irons en accessoires: 


Het is belangrijk te letten op het aantal vakken voor je clubs, en op de mogelijkheid om de putter apart op te bergen. In een tas waar de vakken tot de bodem van de tas doorlopen, zullen je clubs beter beschermd zitten. Het aantal zakken en hun specifieke eigenschappen (bijvoorbeeld een isolerende zak) is een indicatie voor de goede kwaliteit van het artikel.


Samenstelling van de tas:


Een laatste criterium is het materiaal waaruit de tas is vervaardigd: leer of stof, met verstevigingen en dubbele naden, mogelijkheid om een regenhoes of volledige hoes aan te schaffen.