Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste fairway wood?

Woods worden over het algemeen gebruikt om ver te slaan. Deze gids helpt je om een wood te kiezen die bij je past.

Welke fairway woods je kiest, hangt af van de kenmerken van de shaft en het clubhoofd, om je meer kracht en tolerantie te geven bij verre slagen.

Welke wood moet ik kiezen? Bovenaan de pagina

De shaft 


De flexibiliteit van de shaft wordt weergegeven met letters, van de meest flexibele L (Lady) naar de meest stijve XS (extra-stiff). Hoe langzamer je swingbeweging is, hoe flexibeler je shaft moet zijn omdat flexibiliteit de swing meer snelheid en dus meer power geeft.


Het clubhoofd - titanium of staal?


Titanium clubhoofd = toleranter en meer power

Als je een tolerante club wil, moet je kiezen voor een titanium clubhoofd dat centreerfouten bij het slaan vergeeft en dus ongewenste effecten als slice of hook voorkomt. Titanium zorgt voor tolerantie, comfort en kracht.


Stalen clubhoofd = meer precisie

Als je op zoek bent naar precisie en gevoel, moet je kiezen voor een stalen clubhoofd waarmee je de bal beter kunt controleren. Stalen clubhoofden hebben een kleiner slagvlak, en het gevoel van een zware kop is meestal meer uitgesproken.


Verdeling van de massa: Hoe meer de massa verdeeld is over de achterkant en randen van het slagvlak van de club, hoe gemakkelijker de club is om mee te spelen en dus ook hoe vergevingsgezinder. Hoe lager het zwaartepunt, hoe gemakkelijker je de bal kunt liften.


Meer informatie ...


Woods worden over het algemeen gebruikt voor lange slagen vanaf de hole of op de fairway. De fairway woods waren oorspronkelijk gemaakt van hout en hebben een typische groot, min of meer rond clubhoofd. Ze bestaan in verschillende maten: 3, 5, 7 en 9.