Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste driver?

De driver is de eerste golfclub die je gebruikt op een golfterrein. Decathlon heeft voor jou een gids om je te helpen je keuze te maken.

De driver of wood 1 is de club waarmee je afslaat. De driver heeft het grootste clubhoofd maar ook het meest "gesloten" hoofd. Hij wordt gebruikt om af te slaan, meestal met de hulp van een tee. Aan de keuze van de juiste driver moet de nodige aandacht worden besteed omdat het erg belangrijk is dat de speler zich perfect op zijn gemak voelt tijdens het adresseren.

Welke driver moet ik kiezen? Bovenaan de pagina

Inhoud van het hoofd


Oversized clubhoofd = toleranter en meer power

Inhoud: 460 cc
Lengte: eerder lang
Gewicht van de club: eerder licht


Normaal clubhoofd = preciezer
Inhoud: 440 cc
Lengte van de shaft: eerder kort
Gewicht van de club: eerder zwaar


De loft


Als je hoge ballen wilt slaan, kies je een meer open loft (10,5°-11,5°). Als je daarentegen eerder strakke trajecten wil slaan, heb je een meer gesloten loft nodig (8,5°-9,5°).


De shaft: lengte en soepelheid


Tot slot is er de shaft, die moet aangepast zijn aan de snelheid van de swingbeweging.
Voor een "rustige" swing kies je een shaft: L (Lady), A (soepel), R (regular of standaard), voor een snelle swing: S (stiff of stijf) of X (extra stiff of erg stijf).

Voor meer tolerantie en vermogen kies je een lange shaft.

Voor meer precisie geef je de voorkeur aan een korte shaft.


Meer informatie ...


Het clubhoofd van drivers is vervaardigd van titanium. De voordelen van titanium zijn dat dit materiaal licht, tolerant en comfortabel is en voor veel power zorgt. Een titanium clubhoofd vergeeft centreerfouten bij het slaan en dus ook ongewenste effecten als slice of hook.


Bovendien is het belangrijk om te weten dat hoe meer het gewicht verdeeld is over de uiteinden en aan achterkant, hoe gemakkelijker je met de golfclub kunt spelen en hoe toleranter deze is. Door de massa te verdelen over de rand wordt het clubhoofd toleranter als je slecht gecentreerde slagen geeft. Bovendien zorgt een verlaagd zwaartepunt ervoor dat de bal gemakkelijker omhoog gaat.