Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Welke BMX of welke Subsin en waarom?

Een BMX of Subsin? Wat is de beste keuze? Welke BMX of welke Subsin en waarom? De volgende tips kunnen je helpen bij je keuze, door uit te leggen welke fiets bedoeld is voor welk gebruik, en meer toelichting te geven bij de typische kenmerken en verschillen tussen de twee. BMX'en en Subsins zijn uiterst robuuste fietsen voor wie wil spelen en sprongen of figuren maken met de fiets. Het eerste verschil dat meteen opvalt, is de verschillende afmeting van de wielen.

Het verschil tussen een BMX en een Subsin Bovenaan de pagina

Een BMX heeft een wielmaat van 20 inch, wat vrij klein is. BMX'en zijn dus eerder geschikt voor kinderen en kleine mensen, of voor zij die vooral een heel wendbare fiets zoeken. Een BMX is extreem wendbaar, lichter en bijzonder praktisch in het skatepark, voor 'dirt' of als je sprongen en figuren wilt maken. Dankzij de kleine wielen en het verhoogde stuur geeft hij de gebruiker heel wat bewegingsvrijheid.


De Subsins, met wielen van 26 inch, zijn veelzijdiger. De grote wielen zorgen ervoor dat ze veel stabieler zijn. In tegenstelling tot BMX'en kan je er vrijwel overal mee aan de slag (ook in de bossen enz.). Het verlaagde frame zorgt bovendien voor extra wendbaarheid en maakt dit type fiets even goed geschikt voor in het skatepark of voor 'dirt', net zoals BMX'en dus. 


Maar wat kies je dan?
Voor kinderen jonger dan 10 jaar is een BMX de beste keuze, een Subsin is nog wat te groot voor hen. Voor de anderen gaat het erom of ze wielen van 20 of van 26 inch verkiezen. Wat meer wendbaarheid of wat meer stabiliteit? Een kwestie van smaak...

De verschillende BMX'en Bovenaan de pagina

Kinderen van 10 tot 12 jaar kiezen best voor een BMX met wielen van 20 inch en een frame dat wat kleiner is en meer op hun maat. De pedalen van deze modellen zijn wat kleiner en vervaardigd uit een composiethars, dat heel stevig is en minder pijn doet dan aluminium als je je eraan stoot. Ze hebben een voor- en een achterrem voor extra veiligheid en allroundbanden om vooral op asfalt vlot te kunnen rijden. Bepaalde BMX'en zijn ook voorzien van een rotor (een remsysteem waarmee het mogelijk is om eindeloos aan het stuur te draaien, handig om bepaalde tricks uit te voeren) en hebben een voorwiel met meer spaken, dat beter bestand is tegen schokken.


Wie ouder is dan 12 jaar (of groter dan 1,40 meter) heeft de keuze uit een hele reeks BMX'en.
Deze BMX'en kan elke gebruiker ten volle op de proef stellen.

De verschillende Subsins Bovenaan de pagina

Welke Subsin kies je? Double of Triple? 24 of 26 inch?
Wat is het verschil tussen de Subsin Double en de Subsin Triple, buiten de kleur?


De Subsin Double is eerder geschikt voor het skatepark, voor dirt en als street-BMX. Het is een 'single speed'-fiets met maar één versnelling, heel handig voor iedereen die vooral plezier wil beleven op de fiets en niet te veel kilometers of beklimmingen doet. 


De Subsin Triple is meer een allrounder. Net zoals de Double is hij geschikt voor het skatepark, maar hij kan ook dienen als MTB (langere tochten, meer afstand af te leggen, hellingen enz.) dankzij de 8 versnellingen. Het frame is volledig gemaakt in CrMo (chroom-molybdeenstaal) dat superstevig is.


De wielmaat is eigenlijk vooral een kwestie van smaak.
Grotere wielen (van 26 inch) geven de fiets meer stabiliteit (zoals bij een MTB).
Kleinere wielen (24 inch) maken de fiets wat wendbaarder (zoals bij een BMX).