Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Een bikini of badpak kiezen volgens het gebruik

Aan welke materialen voor badkleding moet ik de voorkeur geven? Welk soort badkleding moet ik kiezen: bikini of badpak? We raden je aan je badkleding te kiezen volgens je gebruik:

Recreatief gebruik Bovenaan de pagina

o Welk materiaal kiezen?
Je begint met watersporten of wil af en toe een watersport beoefenen...
Je hebt een bovenstukje en broekje nodig in een comfortabele stof en met goede verstelmogelijkheden zodat je altijd zorgeloos kunt bewegen en ondersteuning geniet.
Voor jou is een stof van 80% polyamide en 20% elastaan ideaal, voor een goede rekbaarheid. Alle randen moeten verstevigd zijn met elastiek.


o Soort badkleding

Badpak of bikini, het kan allebei:


Bikini:

Vanuit esthetisch oogpunt is een bikini te verkiezen boven een badpak.


Badpak:

Een badpak blijft daarentegen beter zitten. Het klassieke zwarte badpak is tijdloos en nooit uit de mode. Toch is er ook een ruime keuze aan badpakken met prints en in felle kleurtjes voor wie graag een badpak draagt.

Regelmatig / sportief gebruik Bovenaan de pagina

o Welk materiaal kiezen?
Je doet regelmatig aan watersport...
Je hebt een bovenstukje en broekje nodig in een comfortabele snit, verzorgde afwerking en in een aangename stof, met goede verstelmogelijkheden zodat je altijd zorgeloos kunt bewegen en ondersteuning geniet.
Voor jou is een microvezelstof van 72% polyamide en 28% elastaan ideaal, voor een uitstekende rekbaarheid. Alle randen moeten verstevigd zijn met elastiek.


o Soort badkleding

Badpak

Een badpak heeft het voordeel dat je er ongehinderd in kunt bewegen. Het blijft heel goed zitten. Vanuit esthetisch oogpunt wordt het minder gewaardeerd dan de bikini... maar bij het zwemmen zal je het snel moe worden om telkens weer je bikini te moeten recht trekken, en zal je in een badpak heel wat beter presteren. Er zijn badpakken in allerlei kleuren, je vindt er beslist eentje dat je bevalt.

- De meeste modellen hebben verstelbare schouderbandjes.
- Er zijn verschillende rugmodellen: gesloten, half open, H-vormig ...


Bikini

De bikini's zijn bestudeerd om goede ondersteuning en veel draagcomfort tijdens het bewegen te bieden. De onderkant van het bovenstukje en de boord van het broekje zijn versterkt met een elastiek van 17 mm breed zodat je je bikini niet verliest wanneer je bijvoorbeeld in het water duikt of andere hachelijke oefeningen uitvoert.

- De meeste modellen hebben verstelbare schouderbandjes.