Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste demi-pointes?

Demi-pointes zijn balletschoenen met een soepele zool. Ze kunnen in leer of in stof zijn, en zijn onmisbaar bij ballet. Beginnende ballerina's dragen ze de hele les door, meer ervaren ballerina's dragen ze tijdens de opwarming, voordat ze hun pointes aantrekken. De zool van een demi-pointe kan een hele zool zijn of uit twee delen bestaan, de zogenaamde splitzool. Wij raden personen met overgewicht af om op pointes te dansen, om problemen met de voeten of knieën te vermijden. Wanneer de beenderen en spieren van je voeten voldoende ontwikkeld zijn, kun je pointes aanschaffen. Een demi-pointe in de juiste maat biedt de voet veel bewegingsvrijheid in gebogen of gestrekte positie. De balletschoen moet vooraan perfect aansluiten om de voet en voldoende ruimte laten zodat je de tenen goed kunt spreiden. Wij raden aan om de juiste maat te nemen en balletschoenen nooit op de groei te kopen. Welke demi-pointes je kiest, zal voornamelijk afhangen van je niveau:

Beginnende ballerina's: demi-pointes met volledige zool in leer Bovenaan de pagina

Aanbevolen voor beginnende ballerina's van elke leeftijd. De volledige zool in leer is ideaal om de voetwelving en wreef te trainen en sterker te maken. De volledige zool zorgt voor een beter evenwicht. Het leer ondersteunt de enkel goed en voorkomt dat de schoen vervormt.

Modellen van demi-pointes met volledige zool in leer:

Gevorderde ballerina's: demi-pointes in stof met splitzool Bovenaan de pagina

Aanbevolen voor ballerina's die al goed ballet kunnen dansen en al sterke enkels hebben. De schoen met splitzool in stof zorgt ervoor dat je de voet maximaal kunt strekken. Een splitzool in stof is gemakkelijker te onderhouden.

Modellen van demi-pointes met splitzool zool in stof:

Ervaren ballerina's: demi-pointes met splitzool in leer Bovenaan de pagina

Aanbevolen voor ballerina's die al goed ballet kunnen dansen en al sterke enkels hebben. De demi-pointes met splitzool in leer combineren leer van uitstekende kwaliteit met een "neopreen" driehoekig inzetstukje dat tegelijk ondersteunt en erg flexibel is bij de bewegingen;

Modellen van demi-pointes met zool in leer: